Hlavní navigace

Microsoft vydal Office 2016 Preview pro Windows

17. 3. 2015

Sdílet

 Autor: © lucadp - Fotolia.com
Microsoft předplatitelům firemních plánů Office 365 zpřístupnil preview verzi kancelářského balíku Office 2016 pro operační systém Windows.

Preview verze není zaměřena na koncové uživatele, ale spíše na IT profesionály a developery. Stejně jako u preview verze Office 2013, i „Office 2016 Preview (for Business)“ podporuje pouze operační systém Windows 7 a novější. Preview verze nového kancelářského balíku obsahuje aplikace Excel, Lync, OneNote, Outlook, PowerPoint, Publisher a Word.

„Tento build neobsahuje všechny funkce, které se objeví ve finální verzi,“ uvedl na oficiálním blogu šéf týmu Office 365 Client Apps and Services Kirk Koenigsbauer.

„Během testování preview verze však budeme uživatelům každý měsíc zpřístupňovat aktualizace, díky kterým budou moci postupně získávat nové funkce.“ Microsoft již dříve uvedl, že finální verzi Office 2016 pro operační systém Windows vydá v druhé polovině roku 2015.

Včerejší vydání preview Office 2016 následuje jen dva týdny poté, co Microsoft zveřejnil stejné preview svého kancelářského balíku pro Mac. Ten si však mohou vyzkoušet všichni, nejen uživatelé firemního předplatného Office 365. Podle expertů je pravděpodobné, že Office 2016 pro OS X se na trhu objeví dříve, než stejná verze tohoto balíku na Windows.

Na svých webových stránkách Microsoft jako podmínky pro instalaci pro preview Office 2016 stanovil předplatné Office 365 verze Business Premium nebo Enterprise E3 a administrátorská práva k systému.

„Pokud jste koncovým uživatelem firemní verze Office 365, nechte si prosím nejdříve schválit instalaci Office 2016 Preview od svého IT oddělení,“ stojí na webu.

Předplatitelé Office 365 budou moci přejít na Office 2016 bez dalšího, cenu „krabickové verze“ Office 2016 Microsoft zatím nezveřejnil. Narozdíl od preview Office 2016 pro Mac včera vydaná verze pro Windows nahradí na počítači uživatelů stávající aplikace Office, takže pokud se testeři následně rozhodnou vrátit ke staré plné verzi Office, budou ji muset znovu nainstalovat.

Kromě Office 2016 a Office 365 Microsoft bude nabízet ješte Office pro Windows 10, které obsahujít aplikace Excel, Word a PowerPoint a jsou určeny pro dotykové displeje. Preview verze Office pro Windows 2010 byla vydána již v únoru.

Byl pro vás článek přínosný?