Hlavní navigace

Microsoft vydává kritickou záplatu mimo plán

23. 10. 2008

Sdílet

Microsoft dnes uvolní kritickou záplatu pro Windows. O závažnosti situace svědčí to, že oprava bude vydána mimo pravidelný plán. K podobnému kroku Microsoft naposledy přistoupil loni v dubnu.

Microsoft dnes uvolní kritickou záplatu pro Windows. O závažnosti situace svědčí to, že oprava bude vydána mimo pravidelný plán, kdy jsou aktualizace uvolňovány najednou vždy každé druhé úterý v měsíci.
K podobnému kroku Microsoft naposledy přistoupil loni v dubnu; loňský problém se týkal zpracování souborů ANI ve Windows. Tehdy byla chyba široce známa a existovaly stovky serverů obsahujících kód pro zneužití. Naopak o podstatě aktuální zranitelnosti nejsou před jejím vydáním k dispozici žádné informace. Předpokládá se pouze, že zranitelnost byla odhalena na nedávné interní bezpečnostní konferenci Microsoftu (Blue Hat).
Chyba je podle Microsoftu kritická v prostředí Windows 2000, Windows XP a Windows Server 2003. Umožňuje útočníkovi vzdáleně ovládnout počítač. Uživatelé Windows Vista a Windows Server 2008 jsou chybou údajně ohroženi také, ale v menší míře.

Zdroj: Computerworld.com

Viz také
Opravy Microsoftu: cross domain scripting, formát Excelu a chyba s připojením k mainframům

Autor článku