Hlavní navigace

Microsoft začne blokovat ovladače a další příslušenství, které nejsou oficiálně licencovány pro Xbox

Sdílet

 Autor: Depositphotos (úprava PCWorld)
Microsoftu zřejmě došla trpělivost a začíná blokovat používání neoficiálních gamepadů a jiného příslušenství pro jejich herní konzole Xbox. Možnou příčinou je snaha zabránit používání cheatovacích zařízení nebo příslušenství, které zvýhodňuje hráče nad ostatními.

Vlastníte Xbox a používáte k němu neautorizované příslušenství? V takovém případě se začněte poohlížet po oficiálně licencovaném gamepadu. Microsoft totiž začíná blokovat používání ovladačů a dalšího příslušenství, které nedisponuje certifikací „Designed for Xbox“ (navrženo pro Xbox).

Podle magazínu The Verge se některým hráčům využívajícím neoficiálně licencované příslušenství začala objevovat chybová hláška s varováním, že příslušenství bude po dvou týdnech zablokováno. Samotný Microsoft tuto chybovou hlášku 0×82d60003 vysvětlil na stránkách podpory a těmto uživatelům doporučil kontaktovat obchod nebo výrobce daného příslušenství s žádostí o jeho vrácení.

V posledních letech rostou na popularitě zařízení jako XIM, Cronus Zen nebo ReaSnow S1, která konzolovým hráčům umožní hrát jejich oblíbené hry pomocí klávesnice a myši. Tímto způsobem logicky získávají výhodu nad klasickými „gamepadovými hráči“, čemu se zřejmě snaží Microsoft tímto krokem zabránit.

Microsoftu unikly tajné informace o plánovaném Xboxu. Nová generace dorazí nejdřív v roce 2028 Přečtěte si také:

Microsoftu unikly tajné informace o plánovaném Xboxu. Nová generace dorazí nejdřív v roce 2028

Dá se říci, že tato novinka rozdělila Xboxové hráče na dva tábory. První, kteří zákaz neautorizovaného příslušenství vítají a druzí, kteří toto považují za rozsudek smrti a volají po změně. Zastáncem druhého tábora je kupříkladu Maximilian Dood, největší YouTube kanál bojových her. Podle něj nejsou Brook Gaming konvertory podvodná zařízení a jsou naopak velkým přínosem pro komunitu bojových her všech žánrů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.