Hlavní navigace

Microsoft začne uživatelům Windows XP automaticky instalovat SP3

9. 7. 2008

Sdílet

Podle vyjádření Nicka MacKechnieho, senior manažera Microsoftu, plánuje společnost v blízké době začít instalovat všem uživatelům Windows XP poslední Service Pack 3 prostřednictvím automatických aktualizací.

Podle vyjádření Nicka MacKechnieho, senior manažera Microsoftu, plánuje společnost v blízké době - pravděpodobně od čtvrtka - začít instalovat všem uživatelům Windows XP poslední Service Pack 3 prostřednictvím automatických aktualizací.

Toto prohlášení Nicka MacKechnieho není nečekané, protože již dříve Microsoft ohlašoval, že s tímto procesem začne někdy na začátku letošního léta. Například redaktoři webu TechARP.com, kteří korektně předpověděli termín vypuštění SP1 pro Vistu i SP3 pro Windows XP, však počítali s tím, že by se tak mohlo stát již dříve – 10. června. Nicméně drobné problémy, provázející SP3 od jeho vydání (se kterými TechARP.com nepočítal), mohly být důvodem oddálení tohoto data.

Nejprve se objevily stížnosti uživatelů s některými procesory AMD, kterým se po dokončení aktualizace jejich počítač zacyklil v nekonečné smyčce restartů. Microsoft proto zablokoval aktualizace PC s procesory AMD, dokud nedojde k vyřešení situace.

Další problém, který se vyskytl, se týkal poškození registrů při používání bezpečnostních aplikací Symantecu. Zhruba před dvěma týdny pak Microsoft vydal opravnou utilitu, která má tomuto problému zabránit.
Nenechte si ujít:
SP3 pro XP: Uživatelé hlásí problémy s registry

Windows XP: Microsoft popírá prodloužení prodeje

SP3 pro Windows XP: Co způsobuje chybu s registry?

Service Pack 3 pro Windows XP dokončen!

Microsoft vyvíjí od základů nový operační systém

Ohlášení o automatické aktualizaci přišlo jen asi týden po té, co skončila možnost prodávat Windows XP v krabicové verzi a také je nabízet jako předinstalovaný operační systém velkými výrobci.

K samovolné instalaci SP3 dojde, pokud budou mít uživatelé v aplikaci Windows Update nastavenu možnost aktualizací jako automatickou, což je i doporučené nastavení od Microsoftu. Pokud budou chtít uživatelé z nějakého důvodu instalaci SP3 zabránit, ale přesto dále využívat automatických aktualizací (tj. aby je nebyli nuceni vypnout), vydal Microsoft pro tento účel blokovací nástroj, který bude zamezovat instalaci Service Packu 3 až do dubna 2009. K dispozici ke stažení je ze stránek výrobce.

Zdroj: Computerworld.com