Hlavní navigace

Microsoft znovu projevil zájem o Yahoo

20. 5. 2008

Sdílet

A je to tu znovu - začíná již třetí kolo vyjednávání mezi Microsoftem a Yahoo! Bookmakeři sázkových kanceláří ale ještě stále nevypsali kurzy na vítězství Jerryho Yanga či Steva Ballmera.

Nová nabídka Microsoftu přišla na konci víkendu, tentokrát jde ale o jiný typ obchodu než v jednáních předešlých. Microsoft již ztratil zájem o společnost Yahoo! jako celek a chce koupit pouze některé její části. Mělo by se jednat především o online služby a obchodování s reklamou.


Vedení Yahoo je takovémuto jednání nakloněno. Důkazem může být rychlá odpověď na výzvu Microsoftu k dalšímu jednání. Doslova se ve zprávě Yahoo! píše: „Yahoo! a jeho správní rada pokračuje ve zvažování několika strategických alternativ, které by mohly zvednout hodnotu společnosti a zůstává tak otevřena jakémukoli jednání umožňujícímu zvýšení ceny akcií. Budeme projednávat mnoho nabídek, včetně té od Microsoftu.“

Postoje obou stran jsou rázem velmi otevřené a vypadá to, že válečnou sekeru z minulých jednání nechali zástupci firem zavřenou ve svém psacím stole. Jak dlouho tento pomyslný smír mezi Jerry Yangem a Stevem Ballmerem vydrží, nám ukáže až čas.

- - Adam Šoltys

Byl pro vás článek přínosný?