Hlavní navigace

Mimořádný start bojovky Street Fighter IV

24. 2. 2009

Sdílet

Dva miliony do obchodu vyexpedovaných kopií a první místo v hitparádě nejžádanějších her ve Velké Británii. Kde jsou trochu vyšší preference a zájem hráčů o PS3 verzi.

Nejnovější bojovka od Capcomu řádně zvedla renomé tohoto skomírajícího žánru. Capcom avizuje, že v celosvětovém měřítku již vyexpedoval na dva miliony kopií (!), a že se Street Fighter IV výborně uvedl jak na klíčovém trhu za velkou louží, tak v Evropě.

Pokud se ve Starém světě zaměříme na třetí největší herní trh světa, tedy UK, zjistíme, že v premiérovém minulém týdnu se stal vůbec nejžádanější hrou. PS3 verze přitom měla být lehce úspěšnější než ta pro X360 (53% vs 47%), za čímž lze dost možná vidět skutečnost, že pro bojovky je PS3 gamepad (zj. pak jeho směrový kříž) vybaven přeci jenom lépe.ChartTrack, monitorující prodeje ve Velké Británii, v téhle souvislosti navíc zmínil, že jde o nejlépe prodávající se tradiční bojovku v regionu od roku 1997.

Za připomenutí stojí, že Street Fighter zažil herní premiéru už v roce 1987 a jeho druhý díl, objevivší se na trhu v roce 1991, způsobil ve svém žánru malou revoluci. Série dosud odprodala na 27 milionů kopií a také 500.000 automatů. V Japonsku se v tomto roce dokonce chystá celostátní turnaj ve Street Fighter IV a zapomenout nelze ani na příchozí filmový snímek Street Fighter: The Legend of Chun-Li.

Na závěr snad jen malé doporučení v souvislosti s hraním Street Fighter IV. Pokud patříte mezi začátečníky, je záhodno sáhnout po postavách jako je Ryu nebo Ken, kde Ryu má být lepší pro atak na větší distanc, zatímco Ken exceluje v soubojích hodně na tělo. Další info můžete načerpat skrze řádky na serveru Guardian.           

Zdroj: různé

 

Byl pro vás článek přínosný?