Hlavní navigace

Miniaturní notebook a úsporná PC i LCD od Fujitsu Siemens na CeBITu

9. 3. 2008

Sdílet

Společnost Fujitsu Siemens Computers na veletrhu CeBIT 2008 vystavuje ukázky své komplexní nabídky produktů – je to například miniaturní notebook Lifebook P1620, energeticky úsporné počítače či LCD displeje s nulovou spotřebou v úsporném módu.

Společnost Fujitsu Siemens Computers na veletrhu CeBIT 2008 vystavuje ukázky své komplexní nabídky produktů – je to například miniaturní notebook Lifebook P1620, energeticky úsporné počítače či LCD displeje s nulovou spotřebou v úsporném módu.

Návštěvníci veletrhu si dále mohou prohlédnout řešení pro elektronický podpis, inovativní mobilní asistenty pro lékaře a zdravotnický personál a také nejmodernější IT infrastruktury určené pro správu geografických dat.

Na stánku společnosti Intel je k vidění Lifebook P1620 – nejnovější verzi nejmenšího notebooku určeného pro profesionální uživatele. A kromě úsporné řady PC Esprimo proGREEN zde byly vystaveny také novinky z rodiny standardních průmyslových serverů Primergy, včetně úsporného modelu TX120 Tower, spolehlivého rackového serveru RX300 S4, blade serveru BX600 a kompaktního řešení dynamického datového centra na klíč BladeFrame BF400.

Další novinku lze vidět v oblasti LCD displejů. Běžné monitory připojené k počítačům neustále spotřebovávají elektrickou energii. I v úsporném režimu, tedy v případě, že aktuálně nejsou využívány, odebírají podle typu 1 až 6 W. To se však netýká nových displejů Fujitsu Siemens Computers s nulovou spotřebou. Tyto displeje šetří peníze svých uživatelů a pomáhají chránit životní prostředí. Při ceně elektrické energie 20 centů za kW/h stojí roční provoz jednoho displeje (aniž by byl využíván) deset eur.

Těmto nákladům se nyní mohou vyhnout jak domácí uživatelé, tak organizace a podniky se stovkami napájených monitorů. Vystavený prototyp 20“ monitoru s nulovou spotřebou má v napájecí jednotce vestavěný vypínač ovládaný počítačem. Jakmile monitor přejde do úsporného režimu, může být úplně odpojen od napájení a znovu zapnut příkazem z počítače – nezávisle na tom, je-li připojen na analogový nebo digitální výstup grafické karty. Předpokládaným termínem uvedení prvních modelů těchto monitorů na trh je léto 2008.

V reakci na ohlasy z řad zákazníků i prodejců uvádí Fujitsu Siemens Computers novou generaci ekologických PC Scaleo. Tato řada ekologických počítačů navržená speciálně pro spotřebitelský segment využívá ekologické základní desky, které obsahují velmi nízké množství škodlivin.

Ekologické počítače Scaleo společnost Fujitsu Siemens Computers vyrábí v německém Augsburgu. Společnost vyvinula software, který řídí spotřebu ekologických počítačů Scaleo tak efektivně, že využívají o 27 % elektrické energie méně než jiné počítače. Snížena byla také hlučnost počítače. Ekologické PC Scaleo odpovídá požadavkům označení Energy Star 4.0 a také obdrželo ekologická označení „Nordic Swan“ a „Blue Angel“.

Nový model Scaleo Green PC Generation je vybaven procesorem Pentium Dual Core E2140 od společnosti Intel, 2 GB operační paměti a operačním systémem Windows Vista Home Premium. Nové ekologické PC Scaleo bude dostupné od dubna 2008 za cenu od 499 eur.
Nenechte si ujít:
Asus představil nové PDA s telefonem a vysokorychlostním přenosem dat

LG.Philips představí horké novinky v oblasti velkých LCD panelů

Nová PDA od Asusu obsahují telefon i navigaci

Via nabízí minipočítač Artigo

Samsung představil na CeBITu nové LCD monitory

Asus na CeBITu předvádí nová LCD, Mini PC i síťová řešení

 

Autor článku