Hlavní navigace

Monitoring proti krádežím identity jsou často vyhozené peníze

4. 9. 2008

Sdílet

Placené služby na tomto poli jsou často vyhozené peníze. Mnohdy nenabízející prakticky nic navíc oproti možnostem, které jsou k dispozici zdarma. Obecně se nedá ani říct, že by dražší z placených služeb poskytovaly větší bezpečí.

Americká skupina na ochranu soukromí Privacy Rights Clearinghouse vydala analýzu kvality služeb, které nabízejí monitoring chránící před krádeží identity. Ačkoliv zpráva nejmenovala konkrétní firmy, naznačila, že placené služby na tomto poli jsou často vyhozené peníze. Mnohdy nenabízející prakticky nic navíc oproti možnostem, které jsou k dispozici zdarma. Obecně se nedá ani říct, že by dražší z placených služeb poskytovaly větší bezpečí.
V USA se dnes za měsíční poplatek cca 10-30 dolarů nabízí řada služeb, které například sledují karetní transakce u největších poskytovatelů a automaticky uživatele ihned upozorní na libovolnou novou. Součástí ochrany je sledování, zda se za určitou osobu na Internetu někdo nevydává, zda někde není dostupné číslo kreditní karty nebo social security number, zdravotní informace, zda nedochází s manipulaci s řidičským průkazem apod. Sledovat takto lze ale i třeba číslo mobilního telefonu.
Skutečná úspěšnost těchto služeb je však různá a spoléhat na ně nelze.

Zdroj: Computerworld.com

Viz také:
Z Facebooku unikla data narození
Životopisy na Monster.com cílem phishingu

Autor článku