Hlavní navigace

Motorola nabízí komplexní správu podnikového WLAN pomocí jediného řešení

26. 10. 2007

Sdílet

Integrovanou sadu čtyř nástrojů pro správu systémů podnikové mobility, která je určená pro kritické části správy sítí včetně návrhu WLAN, monitoringu, bezpečnosti, analýzy a správy zařízení, představila firma Motorola. Komponenty sady jsou k dispozici buď jako samostatné produkty, nebo jako řešení RF Management Suite.

Integrovanou sadu čtyř nástrojů pro správu systémů podnikové mobility, která je určená pro kritické části správy sítí včetně návrhu WLAN, monitoringu, bezpečnosti, analýzy a správy zařízení, představila firma Motorola. Komponenty sady jsou k dispozici buď jako samostatné produkty, nebo jako řešení RF Management Suite.
„IT manažer, který je schopen vidět pouze jeden aspekt v rámci celé Wi-Fi sítě, nepohlíží na celkovou funkčnost systému,“ uvedl Sujai Hajela, viceprezident
a generální ředitel pro podniková řešení WLAN společnosti Motorola. „Motorola RF Management Suite jako celek je rozhodně užitečnější než jeho jednotlivé části poskládané dohromady. Zprostředkovává celistvý pohled na síť a zjednodušuje komplexní úkol správy, čímž v závěru pomáhá snížit množství času, který musí administrátor strávit při uspokojování požadavků nespokojených a frustrovaných mobilních uživatelů.“
RF Management Suite zahrnuje následující komponenty:
· Motorola LAN plánovač pomáhá správcům Wi-Fi sítí a systémovým integrátorům navrhnout WLAN, která bude přímo upravená pro podnikové aplikace a technologické potřeby, prostředí instalace a strategie růstu a rychle poskytne dokonalý výkon. Správci sítě pak mohou snadno importovat stanovištní mapu a vložit do ní informace, jako jsou například požadavky na propustnost dat a pokrytí, aby vytvořili návrh sítě, který by minimalizoval problémy s interferencí radiové frekvence (RF). To ušetří čas i peníze za řadu průzkumů lokality nebo instalací metodou pokus-omyl. Jakmile je WLAN nainstalována, mohou systémoví integrátoři jednoduše exportovat svůj návrh do RF Management Softwaru pro probíhající monitoring a hledání závad domácími bezdrátovými týmy.
· Motorola RF Management Software poskytuje intuitivní, grafické znázornění WLAN. Pokud je použit v souladu s daty z lokačního plánu, importovanými z LAN Plánovače, umožňuje správcům sítě vidět, zda byla WLAN implementována tak, jak bylo plánováno, a umožňuje zákazníkům monitorovat klíčové indikátory výkonu sítě. Tato vizuální zobrazení nabízejí intuitivní přehled o stavu sítě v jednom pohledu, zdůrazní problémy, které je potřeba prošetřit a dovolí správcům sítě odstranit vše, co vypadá podezřele – vše z centrálního umístění nebo z mobilního zařízení administrátora.
· Motorola Wireless Intrusion Protection System (systém bezdrátové ochrany proti vniknutí – Wireless IPS) detekuje a lokalizuje okolní nebezpečná zařízení, předchází průnikům do WLAN a ochraňuje síť proti útokům typu odmítnutí služby (Denial of Service), čímž poskytuje obrannou linii proti bezdrátovým útokům.
· Motorola Mobility Services Platform (MSP) RF Management Edition je v samém srdci RF Management Suite a poskytuje rozhraní pro monitoring, analýzu a bezpečnostní nástroje celé sítě, stejně jako každodenní správu všech síťových zařízení. Správci sítě tak mohou být informováni nejen
o WLAN infrastruktuře, ale i o mobilních zařízeních, která potřebují přístup k síti. Síťový administrátor může lokalizovat všechna mobilní zařízení na WLAN, stejně jako uzamknout specifická zařízení v případě ztráty nebo krádeže.

 

Autor článku