Hlavní navigace

MotorStorm

1. 12. 2008

Sdílet

Řev motorů, bláto za ušima a opojná vůně benzínu! Arizonské Monument Valley hostí netradiční festiv...


Řev motorů, bláto za ušima a opojná vůně benzínu!

Arizonské Monument Valley hostí netradiční festival. Vstupenkou do první řady je závodní hra MotorStorm, jež patří mezi launchové tituly konzoly PlayStation 3 a řadí se mezi nejlépe vypadající hry na této next-gen platformě. Máte-li už máte dost neustálého sjíždění asfaltek a toužíte po nefalšovaném adrenalinovém zážitku, je pro vás tato pecka od vývojářů z Evolution Studios jako stvořená. Nejde totiž o klasické závodění, ale především o samotný zážitek z extrémní jízdy, který vás rozhodně nenechá v klidu.
Na začátku získáte první tři z celkových jedenadvaceti vstupenek (každá obsahuje jeden až čtyři závody), s nimiž se postupně vypracujete až na vrchol. Brzy ale zjistíte, že MotorStorm není žádnou projížďkou růžovou zahradou a na fair play si tu nikdo nehraje. V jednotlivých jízdách se setkáte s mnoha různými závodními prostředky, mezi nimiž nechybí třeba terénní motocykly, buginy, čtyřkolky, rallye vozy nebo tahače. Když se pak rychlostí blesku řítíte po vrcholcích skalních masivů a v zatáčce vás sestřelí přerostlý truck, není to pěkný pohled.
O to více je však MotorStorm zábavnější a mnohdy si až do konce závodu nemůžete být jisti, zda si odnesete nějakou medaili nebo odejdete s pláčem. Musíte znát každičký kousek tratě, osahat si všechny vozy a seznámit se s jejich jízdními vlastnostmi. Odměněni budete téměř fotorealistickým grafickým zpracováním a nářezovým soundtrackem, potrápí vás ale nepříjemně dlouhé nahrávání a vyšší obtížnost. A pokud si chcete zážitek ze hry ještě vylepšit, nenechte si ujít bonusový přídavek Coyote Revenge Weekend.

automobilové závody
8.0

Výrobce: Evolution Studios
Vydavatel: SCEE
Distributor v ČR: Sony Czech
Lokalizace: žádná
Cena: 1 499?Kč
Multiplayer: ano
www.motorstorm.com, www.playstation.cz

Autor článku