Hlavní navigace

Mozilla bude kontrolovat verzi plug-inů i pro jiné prohlížeče

22. 10. 2009

Sdílet

O projektu Mozilly na kontrolu verzí plug-inů v přehrávači Firefox jsme zde psali již několikrát (naposledy: Mozilla rozšiřuje sadu kontrolovaných plug-inů Firefoxu). Protože test v tuto chvíli nefunguje přímo v rámci prohlížeče, ale na speciální stránce, nebyl by problém tímto způsobem sledovat i verze plug-inů v jiných prohlížečích.

Mozilla nyní právě toto rozšíření funkčnosti svého testu přislíbila. Web již dokáže detekovat plug-iny u Safari, i když nezvládne říct, jaký z nich je neaktuální. U Microsoft Internet Exploreru detekce plug-inů zatím nefunguje vůbec. Představitelé Mozilly ovšem uvedli, že než se pustí do podpory dalších prohlížečů, chtějí nejprve zvětšit množství sledovaných doplňků. Služba v tuto chvíli také není vždy schopna zjistit správně verzi doplňku, a to třeba ani pro verzi PDF vieweru. Mozilla chce proto službu vylepšit tak, aby dávala konzistentní výsledky na všech platformách i pro všechny verze Firefoxu.

Kontrolu plug-inů nyní mohou pomocí rozhraní JavaScript API moci do svých webů zahrnout také provozovatelé dalších serverů.

 

Byl pro vás článek přínosný?