Hlavní navigace

Mozilla opravila 13 chyb ve Firefoxu 2.0

4. 7. 2008

Sdílet

V nové verzi Firefoxu 2.0, konkrétně 2.0.0.15, opravila společnost Mozilla 13 zranitelností a dále ohlásila, že jeho podpora potrvá do polovina prosince letošního roku.

V nové verzi Firefoxu 2.0, konkrétně 2.0.0.15, opravila společnost Mozilla 13 zranitelností a dále ohlásila, že jeho podpora potrvá do polovina prosince letošního roku.

Pět ze 13 opravených chyb jsou označeny jako kritické, další čtyři byly vysoce nebezpečné, dvě středně a dvě nízce. Tři z pěti kritických zranitelností pak mohly být zneužity útočníky ke spuštění škodlivého kódu, potvrdila Mozilla. Další dvě ovlivňovaly JavaScript a mohly způsobit poškození obsahu paměti. Jedna z opravených kritických chyb se pak netýká samotného prohlížeče, ale doplňku, který Mozilla také instaluje.

Všech těchto 13 zranitelností bylo opraveno v nejnovější verzi Firefoxu 2.0.0.15, kterou lze stáhnout ze stránek Mozilly ve verzi pro Windows, Mac OS X a Linux. K dispozici je jako vždy i česká a slovenská verze. Uživatelé, kteří již Firefox 2.0 používají, budou upozorněni na novou verzi prostřednictvím automatického aktualizačního programu, který Firefox obsahuje.

Mozilla dále upřesnila na svých webových stránkách, že podpora Firefoxu 3.0 bude trvat šest měsíců od vypuštění Firefoxu 3.0, tedy do poloviny letošního prosince. Nicméně uživatelům je doporučováno přejít na novější verzi Firefoxu dříve. Nicméně není vyloučené, že jako v případě Firefoxu 1.5 může dojít i nyní k prodloužení podpory, neboť pro něj byla vydána poslední bezpečnostní aktualizace ještě měsíc poté, co oficiálně jeho podpora měla skončit.

Zdroj: Computerworld.com

Viz také:
Sotva uvedený Firefox 3.0 obsahuje kritickou chybu
Firefox 3.0 RC1 obsahuje 10 chyb, z toho 3 kritické
Firefox 3.0: Kvůli množství chyb musí přijít RC2

Autor článku