Hlavní navigace

MPEG z disku i ze vzduchu

1. 3. 2007

Sdílet

DVD/DiVX/DVB-T kombinace Sencor SDV-8801T výborný poměr výkonu a ceny DVD/DiVX přehrávač a DVB-T tuner jsou asi ...


DVD/DiVX/DVB-T kombinace Sencor SDV-8801T výborný poměr výkonu a ceny


DVD/DiVX přehrávač a DVB-T tuner jsou asi těmi nejběžnějšími doplňky klasického televizoru v dnešní domácnosti. Je tedy jen logické, pokusit se spojit obě zařízení do jediného přístroje koneckonců mnohé mají tyto přístroje společné, počínaje technologiemi jako jsou MPEG dekodéry, přes vstupy a výstupy až po dálkové ovládání. Mnoho částí tak nemusí být duplikováno, což znamená nejen potenciálně nižší výrobní náklady a prodejní cenu, ale zároveň jednodušší ovládání, potřebu menšího počtu vstupů na TV či různé speciální funkce třeba výstup z DVD/DivX části v anténním kabelu, který ocení majitelé velmi starých televizí bez kompozitních či SCART vstupů, či průchozích SCART konektorů. Přesně touto cestou se vydal Sencor s novinkou SDV-8801T. V jediném balení tedy máte jak DVD/DivX přehrávač, tak DVB-T přijímač. Přístroj tak zvládne DVB-T vysílání ve formátu MPEG2 (je škoda, že přístroj nepodporuje MPEG4 ve vysílací části, když je komprese podporována dekodérem DivX), filmy na DVD, Video CD a ve formátech DivX a Xvid, včetně podpory českých titulků SRT/
/SUB/TXT. Samozřejmostí je podpora MP3, PAL i NTSC, Dolby Digital dekodér a myriáda výstupů, které zahrnují SCART, kompozitní video, S-video, 5.1 zvuk, digitální koaxiální zvukový výstup (optika bohužel chybí), komponentní video výstup a anténní výstup. Vše uzavírá nezbytný anténní vstup a SCART vstup pro průchozí propojení.
Za mírný nadstandard lze považovat čelní USB vstup pro připojení externích disků geniální řešení, díky kterému nemusíte všechny filmy a hudbu vypalovat a místo toho je prostě přehrajete z externího disku (flash či HDD). Na čelním panelu jsou, podobně jako u drtivé většiny ostatních DVD přehrávačů či SetTop boxů, pouze základní ovládací prvky pro přehrávání. Kompletní funkce a ovládání menu jsou přístupné z dálkového ovladače. Vzhledem k ceně DVB-T set top boxů, která se obvykle pohybuje v rozmezí 1 200-2 000 Kč, přestavuje Sencor SDV 8801T fantastický poměr ceny a výkonu na internetu jej lze koupit již od cca 1 900 Kč včetně DPH.

Sencor SDV-8801T

ideální kombinace pro klasickou TV
cena/výbava
chybí optický digitální výstup
Cena vč. DPH: od 1 900 Kč
K testu zapůjčila firma: Fast ČR, www.fastcr.cz

Autor článku