Hlavní navigace

MSI poodhalilo chystané mininotebooky

19. 4. 2008

Sdílet

Ačkoliv budou mininotebooky MSI Wind oficiálně představené až v červnu, už dnes víme, co všechno v sobě budou mít. Alespoň podle hardwarové výbavy půjde o to lepší, co lze v této kategorii vidět.

Do 1kg notebooku chce MSI nacpat procesor Intel Atom, 1GB operační paměti, 80GB 2,5" pevný disk a samozřejmě integrovaný grafický čip.

Překvapit mají displeje, nebude se totiž jednat o standardní LCD panely, nýbrž o nové OLED panely (organické LED, nabízejí v některých oblstech výrazně lepší parametry než klasické LCD). Slušná bude také úhlopříčka - podle přání zákazníka buď 8,9" či 10", v obou případech širokoúhlé s rozlišením 1024x600.

Do notebooku chce MSI předinstalovávat Windows XP a už předem se chvástá i výdrží baterie, která má být až sedm hodin. Možná se ptáte, kolik budou tyto papírově slušně vypadající stroje stát. MSI naznačilo cenu v závislosti na konfiguraci od slušných 299 Euro (7500Kč) až po 699 Euro (17500Kč), což už nemá s původním smyslem těchto notebooků mnoho společného.

Jak jsme vás informovali před pár dny, tak k velkému odhalení by mělo dojít v červnu, dostupné budou notebooky MSI nejspíše až po letních prázdninách.

- - Tomáš Šulc