Hlavní navigace

MSI představilo Eclipse+ pro Core i7

20. 11. 2008

Sdílet

Vynikajících a velmi drahých základních desek pro nové procesory Intel Core i7 je k dispozici opravdu hodně. To však nevadí společnosti MSI, a uvádí další, tentokrát s označením Eclipse+.

Pokud vám deska připadá přinejmenším podobná s MSI Eclipse, kterou jsme si již na našem webu představovali, tak máte samozřejmě pravdu, Eclipse+ je totiž v zásadě velmi podobný model, má však několik výhod navíc. Kromě přepracovaného chlazení jsou to ×16 sloty pro grafické karty, a hlavně speciální čip NVIDIA NF200, jenž se stará o lepší podporu a funkčnost SLI.

Z hlediska výbavy se jedná o klasickou Core i7 desku, a tak zde najdete šest paměťových slotů s tříkanálovým režimem, spoustu USB, SATA, dva eSATA na zadním panelu a také ovládací tlačítka přímo na desce, která se už u lepších modelů stávají standardem stejně jako LED informační displej. Výrobce si také nechal záležet na zvukové kartě. Ta je samostatná do PCI Express ×1 slotu a nese certifikaci X-Fi.

Cenu desky výrobce nesdělil, ale nízká jistě nebude. Na trh by se měla dostat do konce roku. Za fotografii děkujeme serveru xfastest.

- - Tomáš Šulc