Hlavní navigace

MSI uvádí na trh „Barcelona ready“ desku a barbone

14. 9. 2007

Sdílet

Společnost MSI opět dokazuje, že je předním hráčem na poli základních desek a kompletních řešení, neboť několik hodin po oficiálním uvedení nové generace procesorů AMD K10 již nabídla zákazníkům zcela nový motherboard a barbone systém pro tyto CPU.

Základní deska nese označení MSI K9NU Speedster a je postavena na čipové sadě nVidia nForce 3400. Její předností je plná podpora jednoho procesoru AMD Quad-Core Opteron řady 23xx a operačních pamětí DDR2 s frekvencemi 533 a 667 MHz s ECC o maximální kapacitě 32 GB. O grafický výstup se stará grafický čip XGI Volari Z7 s jedním analogovým výstupem. Další výbava se skládá ze dvou gigabitových síťových karet Marvell, šesti portů Serial ATA 3 Gb/s včetně RAID 0,1, 5 a 10 a v neposlední řadě také pasivním chlazením čipové sady s využitím trubice Heat-Pipe.



Druhým produktem je barbone systém MSI K1-106, osazený právě zmíněnou základní deskou a připraven na okamžitý provoz. Stačí pouze dokoupení pamětí, procesoru a pevných disků a server je připraven k okamžité práci.

Cena prozatím nebyla stanovena, dostupnost obou zařízení by měla být do konce září.

- - Petr Matuška