Hlavní navigace

Multi-dotykový notebook Packard Bell

24. 12. 2009

Sdílet

 Autor:
Společnost Backard Bell uvedla nový výkonný notebook s 11,6“ dotykovou kapacitní obrazovkou, navíc za přijatelnou cenu.

Nový tablet notebook firmy Backard Bell, jejíž výrobky můžeme koupit i u nás, s dlouhým názvem EasyNote Butterfly Touch Edition zaujme hlavně multi-touch obrazovkou podorující dotykové ovládání více prsty. 11,6“ lesklý displej s LED podsvícením má „HD Ready“ rozlišení 1366x768 bodů a podle zpráv jde o kapacitní dotykovou technologii, takže displej by měl pracovat výborně při ovládání dotyky prstů a naopak nepodporovat stylus. Problém je, že na fotografiích notebooku je stylus vidět, takže buď jde o klasickou resistivní technologii, nebo má speciálně upravěný stylus. Ať je to jakkoli, lze displej otáčet i zcela ho překlopit a operační systém Windows 7 automaticky otáčí obraz podle aktuální pozice displeje.

I když má tablet rozměry většího netbooku, jeho hardwarová výbava je mnohem silnější. Zahrnuje procesor až 1,6GHz Intel Core 2 Duo SU9400, maximálně 4 GB RAM, až 640GB pevný disk, grafický čip 4500MHD a dále Wi-Fi, HDMI video výstup, Bluetooth, webkameru, 5-v-1 čtečku paměťových karet a volitelný 3G modul. Šestičlánková baterie má údajně výdrž až osm hodin provozu, což i při předpokládaném marketingovém nadsazení slibuje poměrně slušný výkon.

Nejlepší je však na EasyNote Butterfly Touch Edition zřejmě cena, která je v Británii doporučená 500 liber (~15000 korun, ~560 euro), což se jinak mezi takřka nechutně předraženými tablet PC notebooky jen tak nevidí.

Backard Bell EasyNote Butterfly Touch Edition