Hlavní navigace

Mushkin 8800GT s bohatým příslušenstvím

18. 1. 2008

Sdílet

Před necelým měsícem jsme vás informovali o vstupu společnosti Mushkin na trh s grafickými kartami a jejich první kartě Mushkin 8800GT. Tehdy jsme však znali pouze takty karty, cenu či chladič nikoliv.

Začněme u chladiče. I přes vysoké takty karty 600/1750/1950MHz pro jádro/shader jednotky/paměti se výrobce rozhodl použít jednoslotový chladič nVidie, což je celkem škoda, a karta bude dosti horká a hlučná. Mushkin na chladič pouze nalepil svoji nálepku.

Příslušenství je další věc u které jsme si nebyli jisti. To nakonec výrobce použil nadprůměrné - ke kartě dostanete, kromě ovladačů a utilit, které nejsou standardně vylisované na CD nýbrž na USB flash disku, také poutko k flash disku a tričko s logem firmy.

Za tohle všechno si však připlatíte. V případě karty Mushkin 8800GT XP OC Edition dost výrazně. Karta se v USA prodává za 424 USD, v Evropě za 290 Euro, v přepočtu za 7500Kč, což je i na takovou kartu hodně. Snad se Mushkin do příště poučí, na první pokus této firmy to až na cenu vypadá opravdu lákavě.

- - Tomáš Šulc