Hlavní navigace

MWC 2009: Nový Google Android telefon HTC Magic

18. 2. 2009

Sdílet

HTC představil svůj druhý smartphone využívající operační systém Google Android. Vodafone ho brzo začne nabízet svým evropským zákazníkům.

Tchajvanský výrobce High Tech Computer (HTC) už dříve uvedl první mobil využívající operační systém Google Android, který má konkurovat hlavně Windows Mobile a Symbianu. Tím byl HTC Dream též známý jako Google Dream a oficiálně prodávaný T-Mobilem jako T-Mobile G1. Za zajímavost stojí, že HTC se na vývoji systému Google Android také podílel, proto má před konkurencí ve vývoji Android smartphonů.

Na veletrhu MWC v Barceloně nově představený HTC Magic už má také zajištěnou distribuci, ovšem pod křídly konkurenčního operátora Vodafone. Ten působí i u nás, takže Magicu se pravděpodobně dočkají i domácí zákazníci a to poměrně brzy, protože operátor telefon slibuje už během jara. Údaje o ceně však zatím známé nejsou.

Zdá se, že Magic bude mít se svým předchůdcem hodně společného, i když jeden výrazný rozdíl zde je – Magic nemá vysouvatelnou QWERTY klávesnici.

Jinak displej je 3,2“ s rozlišením 320x480 bodů, stejný 3,2 megapixelový foťák opět postrádá přisvětlení (HTC se v tomto ohledu zřejmě nepoučí). Konektivita zahrnuje mj. Wi-Fi, 3G sítě přes WCDMA (Wideband CDMA) a HSPA (High Speed Packet Access), Magic má i integrovanou navigaci GPS.

Magic je menší než Dream, jeho rozměry jsou 11,3x5,5x1,37 cm a váží s baterií 118,5 g (Dream 158 gramů).

HTC Magic

HTC Magic 

CS24

HTC Magic

 HTC Magic