Hlavní navigace

MWC 2009 Preview: Garmin-Asus nüvifone M20

12. 2. 2009

Sdílet

 Autor:
Společnosti Asus a Garmin ohlásily pod společnou značkou nový smartphone nüvifone M20. Telefon s Windows Mobile 6.1 má GSM i 3G.

Garmin-Asus nüvifone M20 bude k vidění na veletrhu Mobile World Congress 16.-19. února v Barceloně a výrobce slibuje vedle operačního systému Windows Mobile 6.1 Professional řadu dalších funkcí, mezi nimi snadný přístup k internetu, třípásmové GSM, Wi-Fi, 3G sítě, Bluetooth a navigaci.

Mezi samozřejmé a obvyklé věci v této kategorii patří klávesnice na obrazovce, tedy žádná hardwarová či dokonce vysouvatelná. GPS už je také dnes obvyklou výbavou chytrých telefonů, i když popravdě využije ho jen malá část uživatelů, většina se prostě pohybuje tam, kde to zná. A používání GPS ke značkování telefonů je omezeno časovou i energetickou náročností navigace.

Dotykový 2,8“ displej nabízí velké rozlišení 640x480 bodů, což je poměrně vysoká hustota, větší displej by rozhodně neškodil. Inertní paměť je 4, nebo 8 GB, slot na přídavné karty zřejmě přístroj nemá. Nicméně integrovaná paměť je tak jako tak dostatečná.

Garmin-Asus nuvifone M20

Smartphone pohání procesor Qualcomm 7200A 528MHz, který mu dává dostatečnou sílu i k přehrávání videa (MPEG4, WMV) i jeho nahrávání do MPEG4.

Integrovaný fotoaparát s rozlišením 3 megapixely má automatické zaostřování, naneštěstí ale postrádá přisvětlení či blesk, což je velká škoda a popravdě to vyvolává pochybnosti o kvalitě fotografií, zvláště pokud budou pořizované při horším osvětlení.

Z uvedených informací se zdá, že ačkoli M20 má být solidní telefon, nebude převratný a postrádá nějaké neobvyklé funkce, na druhou stranu bude nabízen ve čtyřech barevných variantách a při dobré ceně by jistě zákazníky najde.

Podrobnosti o ceně a dostupnosti uvede Garmin-Asus na veletrhu, nicméně se předpokládá, že k dostání bude telefon už v první polovině roku.

Garmin-Asus nuvifone M20

Garmin-Asus nuvifone M20

Garmin-Asus nuvifone M20

ICTS24

Garmin-Asus nuvifone M20

 Garmin-Asus nuvifone M20