Hlavní navigace

MWC 2009: Sony Ericsson Idou s 12,1 Mpix fotoaparátem

16. 2. 2009

Sdílet

Sony Ericsson pracuje na mobilním telefonu s 3,5“ dotykovou obrazovkou, 12,1 Mpix fotoaparátem a open-source systémem Symbian Foundation.

Na veletrhu mobilních technologií konaném 16.-19. února ve španělské Barceloně uveřejnil Sony Ericsson první informace o novém telefonu vyvíjeném pod označením „Idou“.

Informace jsou jen kusé, nicméně i tak je známo, že se bude jednat o velmi dobře vybavený model s velkým 3,5“ 16:9 širokoúhlým dotykovým displejem, fotoaparátem s rozlišením 12,1 megapixelu a výkonným xenonovým přisvětlením (které je též možno považovat za slabší fotografický blesk).

Parametry fotoaparátu vypadají impozantně, praktická využitelnost není ovšem jasná. Fotografické senzory v mobilních telefonech totiž musí být malé, což se zvyšujícím se rozlišením znamená při focení více a více obrazového šumu. Na druhou stranu senzory v telefonech Sony Ericsson jsou známy jsou vysokou kvalitou.

Když Sony Ericsson představil loni na WMC 2008 chytrý telefon Xperia X1, trvalo ještě několik měsíců, než se tento dostal do prodeje. A podobné to zřejmě bude i s Idou, to znamená, že se na něj můžeme těšit ve druhé polovině roku.

Operačním systémem novinky bude Symbian Foundation, což je chystaná open-sourcová verze mobilního systému Symbian. Ten má konkurovat například systému Google Android nebo Windows Mobile od Microsoftu.

Samozřejmou výbavou telefonu je i široká paleta bezdrátových připojení včetně HSDPA a EDGE, velmi pravděpodobně bude i Wi-Fi.

Sony Ericsson Idou

Sony Ericsson Idou

Sony Ericsson Idou

Sony Ericsson Idou

Sony Ericsson Idou

CS24

Sony Ericsson Idou

Sony Ericsson Idou