Hlavní navigace

MyNetScope: hostovaný monitoring zabezpečení

15. 9. 2010

Sdílet

Společnost AdvaICT nabízí službu MyNetScope pro monitoring zabezpečení infrastruktury IT. Řešení je nyní k dispozici i ve verzi pro menší firmy.

Jádrem produktu je databáze InterSystems Caché. Hostovaná služba postavená nad databází zpracovává statistiky o provozu na síti, které je možné získat z aktivních prvků síťové infrastruktury nebo ze specializovaných zařízení (sondy). Firma pak na tomto základě získá informace o útocích, bezpečnostních chybách, ale i nevhodných konfiguracích či výpadcích provozu. Služba rovněž sleduje dlouhodobé profily chování jednotlivých zařízení v síti. Tímto způsobem lze odhalit počítače i zařízení, které jsou součástí botnetů, infikují je rootkity nebo spyware.

CS24

MyNetScope umožňuje kontrolu funkčnosti firewallů a antivirů, ale i celkové bezpečnostní politiky a shodys předpisy. Součástí služby je podle dodavatele předdefinovaná sada pravidel pro odhalování nežádoucího chování, která zajišťuje včasné varování před útoky nebo před využíváním nežádoucích aplikací a služeb. Systém monitoruje škodlivé IP adresya upozorňuje na potenciálně nebezpečnou komunikaci nebo na aktivity známých útočníků v síti.