Hlavní navigace

MySpace: Mobilní přístup zažívá obrovský boom

10. 5. 2009

Sdílet

V této době se každá aplikace objevuje i v mobilní verzi, což dokazuje App Store pro iPhonu, který vykazuje více než miliardu downloadů.

Mobilní bankovnictví, hry a posílání zpráv jsou hlavní kategorie aplikací, které jsou dnes k dispozici, proto není žádným překvapením, že tvůrci společenských sítí se zaměřují na mobilní platformu.

MySpace není výjimkou, řekl John Faith, generální manager MySpace Mobile, na GoMobile 2009 konferenci.

Když poprvé server MySpace začal vytvářet svojí mobilní verzi, což bylo před více než dvěma lety, hlavní problém byl, jak předělat MySpace tak, aby byl použitelný na smartphonech a jiných zařízeních s malým displejem.

Nakonec četné updaty nabídly uživatelům mobilní aplikaci MySpace už velmi podobnou tomu, jak známe tento server z počítače. Také se objevila mobilní reklama. "Rozjeli jsme profitující obchod na poli mobilní reklamy," tvrdí Faith.

Portál MySpace prohlašuje, že se naučil, že je důležité přesvědčit uživatele o důležitosti mobilních aplikací, které jsou skvěle upraveny pro "koncového uživatele, který je vzdálen od počítače, ale chce něco teď a tady."

"Právě teď je ten pravý čas pracovat v mobilní sféře, zaznamenali jsme 450 procentní nárůst rok co rok v počtu mobilních uživatelů naší sítě. Chvíle mobilní internetu je tu."

Faith neprozradil kolik uživatelů používá MySpace Mobile, ale předpovídá, že nejpozději v příštích dvou letech bude polovina všech přístupů na MySpace přes mobilní zařízení.

Z dvaceti pěti mobilních zařízení využívajících MySpace je jedenáct smartphonů, devět zařízení podobných smartphonu s QWERTY klávesnicí, jedna hrací konzole a čtyři jsou multimediální a hudební mobily.