Hlavní navigace

Na český trh byla uvedena nová verze Kaspersky Mobile Security 7.0

19. 4. 2008

Sdílet

Nová verze software určeného pro mobilní telefony se systémem Windows Mobile nebo Symbian chrání před stále narůstající hrozbou mobilních útoků.

CS24

Společnost PCS, oficiální distributor firmy Kaspersky Lab pro Českou republiku, dnes začala nabízet novou verzi bezpečnostního softwaru pro mobilní zařízení. Kaspersky Mobile Security 7.0 má poskytovat ochranu před širokým spektrem mobilních hrozeb, mezi něž patří například SMS spam, nejrůznější formy malware a síťové útoky. Vývojáři zapracovali na zlepšení ovládání a zvýšení výkonu produktu. Nejvýraznějším vylepšením nové verze jsou funkce, jež využijeme při krádeži přístroje. Pomocí této aplikace je možné na dálku smazat data z telefonu, případně mobilní přístroj úplně zablokovat. Integrovaná funkce SIM-Watch zajišťuje, že data v telefonu nebudou zpřístupněna bez originální SIM karty.


Kromě toho software chrání souborový systém, skenuje data uložená v paměti a sleduje všechny soubory přicházející prostřednictvím bezdrátového spojení, například prostřednictvám Bluetooth nebo infraportu. Automatické aktualizace lze stahovat pomocí datových přenosů přímo do mobilního telefonu nebo během synchronizace přes PC. Nový bezpečnostní nástroj je určen pro telefony s operačním systémem Windows Mobile 5 a 6 a pro Symbian Series 60 3rd a byl testován především na přístrojích Nokia, HTC a HP.

- - Ondřej Pilát