Hlavní navigace

Na český trh přicházejí počítače pro starší generaci

27. 4. 2008

Sdílet

Na trh přicházení speciální „Počítače 50+“, které jsou navrženy pro začátečníky a starší lidi. Čím jsou takové počítače specifické, kolik stojí a kde se dají sehnat?

Na trh přicházení speciální „Počítače 50+“, které jsou navrženy pro začátečníky a starší lidi. Čím jsou takové počítače specifické, kolik stojí a kde se dají sehnat?

Microsoft, ve spolupráci s občanským sdružením Život 90, s výrobcem počítačů Comfor a společností Intel, uvádí na český trh Počítač 50+, první počítač, který splňuje potřeby jak počítačových začátečníků, tak i starších lidí. Díky předinstalovaným ikonám umožňuje Počítač 50+ jednoduchý přístup ke zprávám, počasí, jízdním řádům, e-mailu a dalším informacím.

Dále obsahuje jednoduché aplikace pro komunikaci s rodinou a přáteli a nechybí mu ani možnost přehrávání a nahrávání CD i DVD. Počítač je vybaven také čtečkou paměťových karet pro snadnou úpravu a prohlížení digitálních fotografií a videa.

Počítač 50+ je dodáván s 20“ LCD displejem, díky kterému jsou všechny ikony a dokumenty velice dobře čitelné a vždy po ruce a s dostatečně velkou klávesnicí. Srdcem počítače je dvoujádrový procesor Intel (v levnější verzi se jedná o Pentium Dual-Core E2180, v dražší pak o Core 2 Duo E4500). Mezi základní softwarové vybavení patří Windows Vista Home Premium, antivirový software a základní sada kancelářských aplikací pro začátečníky Microsoft Works, která umožňuje čtení a úpravy celé řady dokumentů. Zdarma je i srozumitelný průvodce v knižní podobě a do konce června 2008 i celodenní počítačový kurz pro seniory zakončený získáním diplomu.

Pro zákazníky jsou v prodejnách Comfor připraveny dva typy Počítače 50+, a to za cenu 15 990 anebo 17 990 Kč včetně DPH. Levnější počítač slouží především pro přístup k internetu a elektronické poště. Druhá, dražší sestava, obsahuje i plné vybavení pro práci s multimédii včetně televizního tuneru. K počítači je možné zakoupit i instalaci a zaškolení v místě bydliště a to za 1 600 Kč.

Projekt Počítač 50+ vznikl na základě průzkumu, který iniciovaly společnosti Microsoft a Comfor v srpnu 2007. Na jeho přípravě se podílelo také občanské sdružení Život 90, které se dlouhodobě snaží pomoci seniorům v cestě k aktivnímu životu. „Díky našim zkušenostem z počítačových kurzů, které Život 90 pro seniory pořádá, a průzkumu společnosti Microsoft, se podařilo upravit počítač přesně podle potřeb a přání starších lidí. Již podle prvních reakcí našich klientů můžeme potvrdit, že Počítač 50+ je pro seniory skutečným přínosem,“ hodnotí projekt ředitel občanského sdružení Život 90 pan Jan Lorman.
Nenechte si ujít:
Osmijádrová PC jsou už na českém trhu

Speciální počítače od IBM jdou do mateřských škol

Výzkum počítačové gramotnosti ukázal zajímavá fakta

Galéra – nejvýkonnější superpočítač střední a východní Evropy

Electro World: Postavte si u nás počítač

Další informace k projektu Počítač 50+, včetně detailního popisu konfigurace a fotografií počítačů získáte na www.pocitac50plus.cz.