Hlavní navigace

Na klávesnicích k Windows se po třiceti letech objeví nová klávesa. Spustí vám službu Copilot

4. 1. 2024

Sdílet

 Autor: Microsoft
Na klávesnicích určených pro počítače se systémem Windows se objeví nová klávesa. Ta aktivuje asistenční službu Copilot, která využívá umělou inteligenci.

Změnu oznámila firma na svém blogu.  „Zavedení klávesy Copilot je první významnou změnou u klávesnice pro osobní počítače s Windows za téměř tři desetiletí,“ uvádí se na webu společnosti.

Zmínka o tom, že se téměř tři dekády klávesnice pro tento operační systém nezměnila, souvisí s klávesou Windows, kterou firma nechala zavést v roce 1994. Tato klávesa otevírá nabídku Start a v kombinaci s jinými klávesami aktivuje také další funkce.

Klávesa Copilot má zase sloužit k rychlejší cestě k otevření stejnojmenné asistenční služby. „Veříme, že zavedení této klávesy umožní snadněji se zapojit do transformace AI. Klávesa Copilot se připojuje ke klávese Windows jako základní součást klávesnice počítače a po jejím stisknutí se nová klávesa spustí v prostředí Copilot ve Windows,“ uvádí se na blogu firmy.

Copilot je založen na technologii společnosti OpenAI, která je známá svým chatovacím systém ChatGPT. Právě Microsoft je hlavním investorem firmy OpenAI.

Byl pro vás článek přínosný?