Hlavní navigace

Na první výročí Copilota si Microsoft přichystal řadu novinek a vylepšení. V Česku si je ale stále nevyzkoušíte

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Chatbot Copilot od Microsoftu slaví své první narozeniny a k této příležitosti si Microsoft připravil nálož novinek. Do Copilota integruje nejnovější model ChatGPT-4 Turbo společně s generátorem obrázků DALL-E 3. Zachovejte však chladnou hlavu, v Česku je stále Copilot kvůli evropským regulacím nedostupný.

Rok se s rokem sešel a k příležitosti „prvního výročí“ Copilota oznámila společnost řadu novinek. Jejich chatbot obdrží nejnovější model ChatGPT-4 Turbo a generátor obrázků DALL-E 3. Novinek je daleko více, ale tyto dvě by se měly nejvíce podílet na výrazném zlepšení celkové funkčnosti služby.

Copilot nahradil virtuální asistentku Cortanu, která se na Windows nikdy netěšila velké přízně a kterou Microsoft definitivně vypnul letos na přelomu léta a podzimu. Nejnovější model ChatGPT-4 turbo umožní uživatelům Copilota řešit náročnější úkoly a vyžadovat po chatbotovi náročnější úkony. Poslední generace totiž umožňovala jako datový vstup pouze 50 stránek textu, ChatGPT-4 Turbo si poradí až s 300 stránkami textu.

Integrace nejnovějšího obrázkového obrázkového modelu DALL-E 3 pak umožní generovat obrázky ve vyšší kvalitě, a hlavně s větším důrazem na dodržení zadání. Mezi další integrované novinky patří kupříkladu nástroj Inline Compise, pomocí kterého je možný rychlý přepis textu z webu. Kóderům by pak měla přijít vhod sada funkcí s názvem Code Interpreter.

Všechny tyto novinky zní moc hezky a pokud jste nyní natěšení do zkoušení nových funkcí Copilota, musím vás zklamat. Byť jinde na světě si už nového ChatGPT-4 Turbo a DALL-E 3 v Copilotovi užívají, Evropané mají kvůli přísným regulacím zatím smůlu. Microsoft musí na našem kontinentu nejprve vyhovět přísným regulím a pravidlům EHP.

AI Copilot pro Windows dorazí do ČR později, Microsoft nejdřív musí vyhovět evropské regulaci Přečtěte si také:

AI Copilot pro Windows dorazí do ČR později, Microsoft nejdřív musí vyhovět evropské regulaci

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.