Hlavní navigace

Na videoschůzku v teplácích? V Teams vás zastoupí animovaný avatar

29. 3. 2023

Sdílet

 Autor: Microsoft
Nechcete, aby vás na online poradách někdo viděl, protože sedíte před počítačem ještě v teplácích nebo nejste nalíčení? Společnost Microsoft má pro vás řešení, tedy pokud používáte jeho platformu Teams. V rámci ní půjde každému uživateli vytvořit si 3D avatara, který se bude chovat podle toho, o čem zrovna mluvíte.

Microsoft začal testovat 3D avatary pro službu Teams minulý rok a nyní je, zdá se, hotovo. Nyní si už novinku můžete vyzkoušet i vy, oznámila firma na svém blogu. V květnu by už měla být k dispozici všem.

Nepotřebujete k tomu ani vlastní kameru. Podle Microsoftu si jednoduše nadefinujete, jak má váš „zástupce“ vypadat. Firma podle svého prohlášení zapracovala v poslední době především na vzhledu avatarů, měli by působit přirozeněji. 

Vyjadřovat by měli i různé emoce. Například pokud v aplikaci Teams použijete funkci zvednutí ruky, váš avatar zvedne ruku a zvládne i reakci palcem nahoru.

„Avataři pro Microsoft Teams nabízejí alternativu, pokud nebude chtít použít kameru. Díky nim budete mít možnost si od ní odpočinout a zároveň dál efektivně pracovat,“ prohlásil Avery Salumbides, manažer produktového marketingu.