Hlavní navigace

Napodobenina Flash Playeru útočí

7. 8. 2008

Sdílet

Společnost Adobe varuje před nebezpečným malwarem, jež se maskuje jako aktualizace Flash Playeru. Dávejte si pozor, co instalujete do svého PC.

Podle vydaného oficiálního varování se hackeři pokoušejí přesvědčit uživatele ke stažení nebezpečného programu tím, že ho označují jako Adobe Flash Player. Společnost doporučuje ignorovat odkazy na sociálních sítích, jež vedou na neznámé webové servery, které údajně nabízí ke stažení Adobe Flash Player. Pokud je tedy download nabízen z neznámé URL nebo IP adresy, měli byste být velmi opatrní.


Označovat malware jako důvěryhodnou aplikaci je starý, známý trik, ale vzhledem k tomu, kolik stránek využívá Flash Player, tak tentokrát zapůsobil na mnoho lidí, jež si program stáhli do počítače. Společnost Adobe aktualizovala svůj produkt v tomto roce již několikrát kvůli problémům se zabezpečením a uživatelé mohli mít tedy dojem, že jde pouze o další standardní aktualizaci, ale nainstalovali si nebezpečný program. Aktuální verze Flash Playeru je 9.0.124.0. Společnost Adobe říká, že aktualizace na jeho webu je digitálně podepsaná a potvrzuje jí i operační systém Windows během instalace. Uživatelé tedy mohou jednoduše ověřit pravost instalované aktualizace.

- - Ondřej Pilát

Byl pro vás článek přínosný?