Hlavní navigace

Narůstající popularita webových her

3. 2. 2009

Sdílet

V Americe v minulém roce zaznamenali na 86 milionů návštěvníků stránek s webovými hrami. Mezi vůbec nejnavštěvovanější portály aktuálně patří Yahoo Games, EA Online a Disney Games.

Herní sajty v Americe v minulém roce zaregistrovali na 86 milionů návštěvníků, což má být o 26% více, než tomu bylo v roce 2007. Alespoň dle počítání analytické spol. ComScore, specializující se právě na tento segment. Navíc množství času, které tady uživatelé strávili u webových her, narostl o 42% - opět v přímém porovnání s rokem 2007. Nejvíce navštěvovaným herním portálem roku 2008 se v zámoří stala stránka Yahoo Games s 19,5 miliony návštěvníky (20% nárůst zájmu). Následují EA Online (15,4 milionu návštěvníků) a Disney Games (13,4 milionu).  

Vzrostl také počet zhlédnutí tematických online reklam, spolu provázejících zde připomenuté online hraní, mnohdy provázané s komerčními herními produkty. Což může být svým způsobem také případ plánované webové hříčky ke stažení, na motivy PS3 střílečky Killzone 2, kterou si budou moci užívat "hráči" mající jako prohlížeč Internet Explorer či Firefox. Uvedená hříčka umožní týmové bojování (ve třech lidech) proti nepřátelské rase Helghastů a nabídne dále ještě možnost vyhrát nějakou cenu, potažmo odemknout bonusový obsah v samotné Killzone 2.

CS24

Zdroj: Edge Online