Hlavní navigace

Nastavte Chrome, aby vás varoval před zavřením okna - 1.díl

8. 12. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Na rozdíl od ostatních internetových prohlížečů se v prohlížeči Google Chrome nezobrazuje varování při zavření okna prohlížeče, v němž je otevřeno více záložek. Pokud tuto funkci postrádáte, přečtěte si, jak ji zprovoznit.

Internetový prohlížeč Google Chrome ve Windows nezobrazuje před zavřením okna se záložkami dialogové okno s varováním. Pokud o toto varování stojíte, pak vám rádi poradíme, jak zobrazování tohoto dialogového okna nastavit.

Úvod

My osobně sice příliš v lásce nemáme takové ty internetové prohlížeče, které neustále zobrazují dialogové okno s varováním v okamžiku, kdy se pokusíte jejich okno zavřít v okamžiku, kdy je v nich otevřeno několik záložek. Nicméně docela nedávno jsme si všimli, že spousta uživatelů tuto funkci naopak velmi oceňuje, a to zejména tehdy, když mají v prohlížeči otevřeno spoustu panelů. Naneštěstí pro tyto uživatele internetový prohlížeč Google Chrome žádné takové okno s varováním ve Windows nezobrazuje (a to ani jako volitelnou možnost).

Chcete-li takové dialogové okno s varováním zobrazovat vždy před zavřením okna internetového prohlížeče Chrome, existuje jedno poměrně rychlé řešení. Je zde sice takový malý háček, ale ve svém důsledku vše funguje.

Zobrazte si v internetovém prohlížeči internetovou stránku Prevent Close od německého vývojáře Michaela Armbrustera. Tato internetová stránka používá JavaScript, který zobrazuje dialogové okno, které se vás dotazuje, zda skutečně chcete tuto konkrétní internetovou stránku opustit.

Celý vtip je v tom, že budete prohlížeč Chrome ukončovat vždy s otevřenou touto internetovou stránkou. Když klepnete na křížek nacházející se v pravém horním rohu okna internetového prohlížeče Chrome, tak se zobrazí dialogové okno s dotazem, zda skutečně chcete opustit tuto internetovou stránku. Po stisku tlačítka Zůstat se okno prohlížeče nezavře, pokud ale stisknete tlačítko Odejít, okno prohlížeče Chrome se zavře.

Jedná se o takový drobný, ale sympatický trik, který používají méně důvěryhodné weby už po celá léta. Protentokrát je však tento kousek kouzelného kódu v JavaScriptu použit jednoznačně za chvályhodným účelem.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?