Hlavní navigace

Nastavte si svůj nový počítač - 7.díl

27. 2. 2019

Sdílet

 Autor: (c) venimo - Fotolia.com
Nainstalujte antivirus, zbavte se nepotřebných programů (bloatwaru) a vůbec uskutečněte několik dalších operací, které vám do budoucna zajistí optimální funkčnost vašeho nového počítače.

Předcházející díl

 

Tak konečně je to tady! Máte nový počítač! Ona kovová krabice je dnes obrazně řečeno klíčem do světa takřka nekonečných  možností. Pomůže vám totiž prakticky se vším – ať se jedná o možnost zůstat v kontaktu se svými nejbližšími nebo třeba o vydělávání peněz či obecně o správu vašich financí.

Volitelný krok: Seznamte se se svým novým počítačem

Nyní, když máte za sebou všechnu tu obtížnou práci za sebou, vyhraďte si čas na seznámení se všemi rysy a funkcemi operačního systému Windows – záhy zjistíte, kolik překvapivě výkonných a užitečných nástrojů včetně řady triků se skrývají v hlubinách tohoto operačního systému. Získáte tak celou řadu znalostí, vědomostí a dovedností, které se vám budou hodit později při každodenní práci se svým počítačem.

Na závěr

V tuto chvíli jste v podstatě připraveni k tomu, abyste mohli okamžitě začít na svém počítači pracovat. Ano, mohli byste provést ještě nějaké další operace, za všechny jmenujme třeba přesun souborů ze svého starého počítače do nového či uložení produktových klíčů pro operační systém Windows a další instalovaný software (připomeňme si v této souvislosti ještě jednou program Belarc Advisor) – to všechno ale můžete udělat později, až se vám to jednoduše bude hodit. Nyní si naplno vychutnejte radost ze svého nového počítače, kterou máte navíc pojištěnou tím, že víte, že je tento počítač plně optimalizovaný, chráněný proti útokům a neohrozí jej ani nenadálá katastrofa, protože jej můžete plně obnovit z již vytvořené zálohy. Ať vám váš nový počítač dobře slouží!

Byl pro vás článek přínosný?