Hlavní navigace

Nebezpečný týden v IT 12/2010

31. 5. 2010

Sdílet

Údajně první nákaza člověka počítačovým virem – mnoho povyku pro nic? Mají se blokovat on-line fóra, na nichž se rekrutují budoucí teroristé?

Jak se bránit kompromitaci účtů na webových e-mailech? Hotmail zkusí svázat účet s konkrétním počítačem/IP adresou, z nichž půjde vždy resetovat původní nastavení.

Více na SecurityWorld.cz

 

Opravdu je síť GhostNet řízena z Číny? Opírají se podezření proti čínské vládě i o nějaké důkazy – a lze vůbec takové důkazy získat? Na toto téma viz další díl seriálu Kapitoly z historie hackingu.

Více na SecurityWorld.cz

 

Pac-Man na titulní stránce Googlu, kterým firma oslavila 30leté výročí uvedení této hry, údajně vyděsil řadu uživatelů. Proč?

Více na SecurityWorld.cz

 

Je skutečně „první člověk infikovaný počítačovým virem“ událostí nějak přelomovou? Proč jsou RFID systémy vůči malwaru relativně odolné? A není nezodpovědné strašit v této souvislosti uživatele kardiostimulátorů? Je to ještě věda, nebo už pouťové kejklířství ve službách makteringu?

Více na SecurityWorld.cz

 

Jak postupovat proti on-line fórům, kde probíhají nábory budoucích teroristů? A dá se nějak odhadnout, nakolik jsou taková fóra ve skutečnosti úspěšná?

Více na SecurityWorld.cz

Byl pro vás článek přínosný?