Hlavní navigace

Něco pro české studenty: IBM vyhlašuje soutěž v programovaní. Cílem je Cell Broadband Engine

4. 4. 2007

Sdílet

Zúčastnit se mohou studenti z pětadvacetí zemí, mezi nimiž nechybí ani ta naše. Vítězové a tvůrci nejlepších aplikací pak mohou vyhrát lukrativní finanční částky.

Zúčastnit se mohou vysokoškolští studenti z pětadvacetí zemí, mezi nimiž nechybí ani ta naše. Vítězové a tvůrci nejlepších aplikací pak mohou vyhrát lukrativní finanční částky.

Účastníci budou muset prokázat teoretické a praktické zvládnutí technologie Cell Broadband Engine (Cell/B.E.) v on-line kvízu, který prověří jejich znalosti základů. Potom budou mít za úkol vyvinout inovativní softwarový program postavený na této technologii.

Zájemci o účast v soutěži s názvem Cell/B.E. University Challenge ’07 , se mohou přihlásit na webovém serveru soutěže zde, kde si mohou přečíst i pravidla, dozvědět se další doplňující informace, a také si stáhnout aplikaci pro účast ve dvou základních částech soutěže.

Vítěze drhé části soutěže (tvorba softwaru) vybere komise složená z akademiků a technických odborníků IBM. Vítězové obdrží finanční ceny od 2 500 dolarů za čtvrté místo až po 10 000 dolarů za první místo. Celá soutěž bude rozdělena do dvou regionů - Severní a Latinská Amerika vs Evropa, Asie a Tichomoří - v nichž se nejlepším udělí identické ceny. Výsledky budou oznámeny později v tomto roce.

 

Autor článku