Hlavní navigace

Nejnáročnější uživatele chce Lenovo oslovit novou řadou Think

22. 1. 2008

Sdílet

První novou značku řady „Think” po pěti letech uvedla na trh společnost Lenovo. Jedná se o sérii ThinkStation, která zahrnuje modely ThinkStation S10 a D10, jež jsou určeny pro ty nejnáročnější grafické a datové aplikace.

První novou značku řady „Think” po pěti letech uvedla na trh společnost Lenovo. Jedná se o sérii ThinkStation, která zahrnuje modely ThinkStation S10 a D10, jež jsou určeny pro ty nejnáročnější grafické a datové aplikace (jako je CAD/CAE, tvorba digitálního obsahu, petrochemický průzkum či automatizovaná elektronická projekce), a jsou postaveny na čtyřjádrových procesorech Intel Xeon řady 5400 a procesorech Intel Core2 Extreme.
„Společnost Lenovo vyvinula ThinkStation jako pracovní stanici s nejvyšším výkonem a nejvyšší kvalitou, která zajistí bezkonkurenční možnosti profesionálům pracujícím v graficky a výpočetně náročném prostředí, kde už běžné PC nestačí,“ uvádí Peter Schrady, vicepresident a generální ředitel skupiny Emerging Products Group společnosti Lenovo.
Kromě sledování výkonových parametrů vyvíjela společnost Lenovo pracovní stanice s ohledem na životní prostředí a nabízí modely odpovídající požadavkům EPA Energy Star 4.0, které zákazníkům zajistí lepší řízení spotřeby a provozních nákladů. Pracovní stanice jsou vybaveny napájecími zdroji s účinností 80 procent. Kromě toho obsahují přes 50 procent recyklovaných plastů.
Dalšímu zvýšení produktivity uživatelů a omezení výpadků nových pracovních stanic napomáhá výbava technologiemi ThinkVantage, včetně funkcí Rescue and Recovery, Client Security System a Image Ultra Builder. Tyto nástroje umožňují snížení celkových nákladů na vlastnictví (TCO) systému.
Pracovní stanice ThinkStation budou dostupné od ledna, přičemž cena pracovní stanice ThinkStation S10 začíná zhruba na 21 990 Kč a u stanic ThinkStation D10 na 31 990 Kč (bez DPH).