Hlavní navigace

Nejnebezpečnější celebritou na internetu je … Paris Hilton

23. 8. 2007

Sdílet

V Česku podvodníci nejčastěji zneužívají jména Karla Gotta a Heleny Vondráčkové. Řešením těchto rizik může být použití McAfee SiteAdvisoru, jež barevně známkuje webové stránky podle jejich bezpečnosti.

CS24

Klepy a informace týkající se celebrit jsou vděčným předmětem zájmu nejen bulvárního tisku. Řada z nás sleduje, co dělají naše oblíbené hudební či filmové hvězdy, jak se oblékají či s kým se scházejí. Za celebritami se nejen otáčejí lidé na ulici, ale zajímají se o ně také kybernetičtí zločinci. Jména celebrit využívají podvodníci k infikování PC spywarem, adwarem či spamem, nebo se dokonce tímto způsobem pokouší o krádeže identity.


Společnost McAfee, která nabízí řešení internetového zabezpečení, podnikla podrobný průzkum světa slavných osob, respektive té jeho podoby, jež existuje na internetu. Předmětem zájmu byla míra nebezpečí, která jednotlivé hvězdy provází. Nejnebezpečnější celebritou kybernetického světa se stala Paris Hilton. Podvodníci zneužívající její jméno se snaží přiživit na zájmu, který souvisí s jejím nedávným uvězněním. Jméno Paris Hilton je tak dnes spojeno s nejvíce webovými stránkami, jejichž návštěva pro uživatele představuje riziko.



Žebříček deseti slavných osobností, které pro uživatele internetu představují největší nebezpečí, zahrnuje následující jména:

1) Paris Hilton
2) Amy Winehouse
3) Cristiano Ronaldo
4) Britney Spears
5) Heidi Klum
6) Pete Doherty, Valentino Rossi
7) José Mourinho
8) Madeleine Bernadotte (švédská princezna)
9) Charlize Theron, Elisabetta Canalis a Nicolas Sarkozy
10) Antonio Banderas

V České republice aktivity kybernetických podvodníků nejčastěji zneužívají jména zpěváků Karla Gotta a Heleny Vondráčkové.
Minimalizovat tato rizika lze s pomocí aplikací jakou je například McAfee SiteAdvisor, která barevně známkuje jednotlivé webové stránky podle jejich bezpečnosti. Tato aplikace chrání uživatele nejen před podvodníky zneužívajícími zájem o klepy ze života celebrit, ale ve všech ohledech zvyšuje bezpečnost při prohlížení webových stránek. Nástroj SiteAdvisor je zdarma k dispozici na webu www.mcafee.com, odkud si jej podle zástupců společnosti již stáhlo více než 50 milionů uživatelů.

- - David Zajíc