Hlavní navigace

„Nejprivátnější VPN na světě“ je k dispozici v beta verzi. Zkusit ji můžete zadarmo

4. 9. 2024

Sdílet

 Autor: Depositphotos
NymVPN slibuje ultimátní zabezpečení soukromí. K vyzkoušení je zcela zdarma.

NymVPN ze startupu Nym Technologies je v současnosti k dispozici v beta verzi. Výrobce tvrdí, že jde o „nejprivátnější VPN na světě“. Dosahuje toho několika způsoby, mimo jiné nezávislým multi-hop routingem všech připojení, decentralizovanou blockchain technologií, anonymními platbami nebo open-source kódem.¨

Školíte své zaměstnance ohledně využití možností AI?

Při registraci používá NymVPN takzvanou zero-knowledge identitu, která uživatelům umožňuje zaregistrovat se do služby, aniž by museli sdělovat jakékoli osobní údaje. V podstatě vám autorita vydávající Nym blockchain poskytne anonymní pověření, které pak můžete použít k výměně za používání služby. Jde o stejnou technologii, na které běží samotná VPN síť.

Nym je součástí decentralizovaného pětiserverového kaskádového mixu, který „rozděluje a šifruje vaše data do menších paketů, které jsou na přijímající straně smíchány, znovu sestaveny a dešifrovány“. Tento decentralizovaný systém slibuje, že bude mnohem účinnějším způsobem zastírání osobních údajů než standardní šifrované VPN tunely jiných služeb.

Kybernetická bezpečnost s Computerworldem II.: Připravte se na NIS2
Kybernetická bezpečnost s Computerworldem II.: Připravte se na NIS2
0:00/

NymVPN také nabízí možnost volby mezi režimy „Rychlý“ a „Anonymní“. Rychlý optimalizuje připojení z hlediska rychlosti a přesměrovává provoz přes decentralizovanou síť provozovanou na dvojích serverech, zatímco anonymní režim zvyšuje soukromí na maximum a přesměrovává provoz přes celou kaskádovou síť o pěti serverech s přidaným síťovým šumem.

CS24

Ve svém blogovém příspěvku výrobce uvádí: „Bohužel velká většina VPN sítí navzdory svému názvu a slibům naše soukromí ve skutečnosti nechrání. Jediné, co pokročilé systémy sledování dat potřebují, je analyzovat data přicházející a odcházející z centralizovaných serverů VPN, aby zjistily, kdo co dělá… NymVPN je tu, aby to všechno změnila pomocí nového druhu sítě.“

NymVPN je nyní ve fázi beta a v současné době si ji může vyzkoušet každý. Pro získání přístupu se stačí zaregistrovat na jejích webových stránkách pomocí e-mailové adresy. V současné době je k dispozici pro systémy Windows, Android, iOS, macOS a Linux.

 

Security World si můžete koupit i jako klasický časopis, buď v klasické tištěné formě nebo v elektronické verzi. Věnujeme se bezpečnosti počítačových systémů, ochraně dat, informací a soukromí.  Jsme jediný titul na českém a slovenském trhu, který oslovuje širokou čtenářskou obec – od ředitelů firem, přes odborníky na bezpečnost po koncové uživatele. Naším cílem je poskytnout ucelený přehled o bezpečnostních hrozbách a zejména o tom, proč a jak se jim bránit, případně proč respektovat a dodržovat nařízení IT manažerů ve firmách.