Hlavní navigace

Nero Linux 3 s podporou Blu-Ray a HD DVD

28. 5. 2007

Sdílet

Společnost Nero AG uvádí na trh software s označením Nero Linux 3 – nástroj pro vypalování dat pro operační systém Linux. Nová aplikace podporuje nejen CD a DVD vypalovačky, ale i moderní mechaniky Blu-Ray a HD DVD.

V současné době uvádí Nero AG novou aplikaci pro operační systém Linux s označením Nero Linux 3. Jedná se o ucelené řešení, které by mělo nabídnout uživatelům Linuxu pohodlí a komfort při vypalování dat na optické disky.


Nový software dokáže pracovat jak se stávajícími CD a DVD mechanikami, tak i s moderními Blu-Ray a HD DVD vypalovačkami. Vývojáři Nero AG se chlubí, že je jejich software prvním softwarem pro Linux, který moderní média Blu-Ray a HD DVD takto podporuje.

Nový software zahrnuje jak nativní podporu pro 64bitové verze Linuxu, tak i plnou podporu formátu UDF. Pro uživatele, kteří neumějí anglicky je připraveno celkem 26 jazyků.

Nero Linux 3 je možné provozovat ve spojení s mnoha distribucemi. Zmínit můžeme např. Red Hat Enterprise Linux 4, SuSE Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1 nebo Ubuntu 5.10.

Pro co největší uživatelské pohodlí bylo zvoleno obdobné uživatelské rozhraní, jaké naleznete i u velmi oblíbeného Nero Burning ROM 7.

Mezi další služby Nero Linux 3 patří například podpora pro audio. Zahrnuje napojení na FreeDB (internetová databáze audio CD disků pro získávání informací o skladbách, názvech písní a podobně). V aplikaci Nero Linux 3 je možné pracovat se zvukovými formáty Ogg, Flac, Wav a MP3.

Nero Linux 3 je možné stáhnout ze stránek výrobce (www.nero.com). Sériové číslo si k němu zakoupíte za €19,99.

- - Jaroslav Kasal

CS24