Hlavní navigace

Netbook od Dellu jde konečně na trh

5. 9. 2008

Sdílet

Je to už pár měsíců, co jsme vám přinesli první informace o chystaném netbooku od Dellu, nyní se konečně dostává malý počítač Dell na trh, bude konkurovat Asus Eee.

Tehdy jsme ještě nevěděli ani jméno miniaturního stroje od Dellu, který má dělat konkurenci sérii Asus Eee, Acer Aspire One, MSI Wind a stále dalším a dalším malým a levným notebookům. Dell se nakonec svůj nový projekt rozhodl pojmenovat Inspiron 910 nebo také Dell Inspiron Mini 9 (oficiální by měly být oba názvy).

Připomeňme si hardwarovou konfiguraci, která se od konkurence příliš neliší a čítá procesor Intel Atom N270 na frekvenci 1,6GHz, 1GB DDR2 pamětí na frekvenci 533MHz, flashový pevný disk, který však má kapacitu pouhých 8 či 16GB (dle volby zákazníka), Bluetooth, WiFi, integrovanou webovou kameru a 8,9" displej s rozlišením 1024x600.

Oproti konkurenci je nadstandardní baterie, která je 4-článková a má kapacitu 32Wh. Volba operačního systému je na zákazníkovi. Na výběr je mezi Windows XP a Linuxem.

Dell své notebooky nabízí v černém a stříbrném provedení, brzy mají přibýt další jako například červené. Cena za nejlevnější verzi je 429 amerických dolarů (6700Kč), ale může jít i přes 500 dolarů (7800Kč) u nejbohatěji vybavených verzí.

Nový Dell Inspiron Mini 9 je dostupný v USA skrz internetový prodej Dellu. Do Evropy by měl dorazit do několika dní, maximálně týdnů.

- - Tomáš Šulc

CS24