Hlavní navigace

Netflix rozšiřuje videoherní portfolio svých her na televize i počítače. Zatím v omezené betě a jen pro někoho

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Fakt, že Netflix chce vstoupit do světa videoher, není žádná extra novinka. Doposud však byly hry dostupné pouze na mobilních zařízeních. Tomu je nyní konec a Netflix oficiálně nabízí možnost hraní videoher na chytrých televizích a počítačích, byť zatím v betě a pro omezený počet předplatitelů.

Netflix plní své závazky a s novým beta testem vstupuje se svojí knihovnou her i na chytré televizory a počítače. Doposud byly hry dostupné skrze Netflix pouze na mobilních zařízení se systémem Android a iOS.

Jedná se zatím o omezený beta test, který je určen pouze pro malý počet předplatitelů Netflix ve Velké Británii a Kanadě a pouze pro určitá zařízení. Dle slov společnosti budou v nadcházejícím čase přibývat další podporovaná zařízení.

Na blogu společnosti o tomto kroku informoval viceprezident Netflix pro hry Mike Verdu, který v příspěvku také řekl „Dnes děláme první krok k tomu, aby hry bylo možné hrát na každém zařízení, kde naši členové využívají Netflix.“. Cílem testu je vyzkoušet technologii streamování her a aplikaci pro ovládání na jiných než mobilních zařízeních.

Pro ovládání her je třeba mít staženou mobilní aplikaci.

Autor: Netflix

Zatím jsou k dispozici pouze dvě testovací hry Oxenfree a Molehew’s Mining Adventure a pro hraní je třeba mít staženou mobilní aplikaci Netflix Game Controller, která je aktuálně dostupná pouze na iOS. Při spuštění hry zobrazí televize QR kód, který po naskenování promění smartphone v bezdrátový gamepad.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.