Hlavní navigace

Netgear zjednodušuje on-line zálohování i obnovu dat

11. 3. 2009

Sdílet

Novinka přináší možnost získávat tato data zpětně prostřednictvím webového prohlížeče z libovolného místa.

Společnost Netgear nabízí ReadyNAS Vault – novou online službu pro zálohování a obnovu dat, určenou pro běžné koncové uživatele i malé a středně velké společnosti.  Služba je dostupná pro všechna úložná zařízení Netgear řady ReadyNAS.

Uživatelé mohou podle dodavatele pomocí řešení ReadyNAS Vault pravidelně a bezpečně kopírovat data do úložného zařízení ReadyNAS. Tato možnost již existovala, novinka však přináší navíc možnost získávat tato data zpětně prostřednictvím webového prohlížeče z libovolného místa s připojením k internetu. Funkce pro zálohování i obnovování dat jsou centralizovány v online konzole, což zjednodušuje správu dat uložených na různých místech. Administrátoři nebo třeba distributoři mohou využívat online rozhraní ReadyNAS Vault jako centrum pro zálohování dat s možností obnovení důležitých dat z kteréhokoli místa na světě.

Uživatelé služby mohou kontrolovat historii přenosu, upravovat nastavení, měnit systém a vybírat zálohovaná data pomocí webového prohlížeče v reálném čase. Systém lze spravovat jedním přihlášením. Vylepšeno bylo nastavení využívání šířky pásma.

Zatímco řada zálohovacích zařízení vyžaduje instalaci, správu, licencování serverů nebo agentů, ReadyNAS Vault je již zabudován přímo v úložišti ReadyNAS.

Připojení se realizuje pomocí protokolu SSL, pro uložená data se používá šifrování 256bit AES.

Službu lze vyzkoušet v 30denní trial verzi. Cena služby začíná na dolarů USD měsíčně pro koncové uživatele a 19,95 dolarů měsíčně pro firmy.