Hlavní navigace

Nevyhazujte svůj starý počítač! - 1.díl

12. 1. 2015

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Rozhodli jste se koupit si nový počítač? A co uděláte s tím starým? Že patří do starého železa? Omyl. Budete se divit, jak vám ještě dobře poslouží!

Vánoce jsou již za námi a povánoční výprodeje jsou v plném proudu. Pro řadu uživatelů je tato doba právě tou, kdy zvažují koupi nového počítače. Pokud je to i váš případ a chystáte se koupit nový počítač pro hraní her nebo třeba nějaký ultrabook, abyste mohli mít nějaký ten počítač a všechny potřebné materiály všude s sebou, rozhodně svůj starý stroj nevyhazujte!

Úvod

Váš starý počítač má bezpochyby už svoje nejlepší léta za sebou, nicméně i když na řadu věcí prostě nestačí, přesto se najde celá řada případů, při nichž vám ještě celou řadu let bude ještě dobře sloužit.

Počítač jako domácí kino

Není to vůbec špatný nápad, přesto jen málo uživatelů má chuť využít počítač jako zařízení pro streaming médií a přehrávání multimediálního obsahu. Ale když jste se nyní rozhodli vyhodit starý počítač, proč mu nedat ještě jednu šanci právě tím, že z něj uděláte centrum zábavy ve vašem obývacím pokoji?

Počítač pak můžete použít například pro poslech hudby či sledování videa z internetu, pro přehrávání souborů stažených z internetu anebo třeba pro sledování filmů na discích DVD či Blueray (samozřejmě pokud to váš starý počítač zvládne). Pokud do počítače nainstalujete speciální software určený právě pro počítače sloužící jako domácí kina či centra zábavy, pak budete moci přímo z pohovky surfovat na internetu. Navíc si takto přímo do obývacího pokoje integrujete zařízení pro přehrávání snímků či prezentací a rovněž budete moci hrát počítačové hry na obrovské obrazovce vašeho televizoru!

CS24

 

Pokračování