Hlavní navigace

Nezbytné operace, které musíte ihned provést na novém PC - 2.díl

19. 4. 2015

Sdílet

 Autor: (c) giadophoto - Fotolia.com
Koupili jste si nový počítač? A myslíte si, že jej zapnete a budete jej moci hned používat? Kdepak, počítač musíte na vše, co na něm budete dělat, pořádně připravit. Přečtěte si, co všechno musíte udělat!

A je to tady! Právě vám dorazil dlouho očekávaný nový počítač. Ta prostá kovová skříň je klíčem k takřka nekonečným možnostem, jakým využít svůj potenciál. Počítač vám pomůže například jak se správou vašich financí, umožní vám bavit se se svými nejbližšími, hrát počítačové hry a spoustu dalšího. Na to všechno jej ale musíte připravit. Pojďme se podívat, jak nový počítač nakonfigurovat – a pěkně krok za krokem.

 

 Předcházející díl

Nainstalujte si svůj oblíbený internetový prohlížeč

Pohyb na Internetu s internetovým prohlížečem, na který nejste zvyklí – to je jako tančit v cizích botách. Ne že by to nešlo, ale nebude příliš hezké a ani efektivní. Pokud tedy není vaším oblíbeným internetovým prohlížečem Internet Explorer, stáhněte si třeba Chrome, Firefox nebo internetový prohlížeč Opera.

Zabezpečení počítače

Nyní, když máte na počítači internetový prohlížeč, který se vám daleko lépe ovládá, je načase podívat se na zabezpečení počítače.

AVG Antivirus Free

Standardní součástí operačního systému Windows 8 je Windows Defender, který je standardně zapnutý. Jedná se o vcelku ucházející , i když ne právě příliš propracované řešení zabezpečení počítače. Pokud však výrobci počítačů chtějí do nového počítače nainstalovat zkušební verzi nějakého skutečně značkového řešení ochrany proti malwaru, jako je třeba antivirový program od firmy Norton či McAfee, pak Windows Defender zakážou. Pokud se rozhodnete, že budete za používání těchto značkových produktů platit, nic nenamítáme – je to vaše rozhodnutí. na druhou stranu vám radíme, abyste si dobře vybrali, než se rozhodnete za nějaký produkt zaplatit. V opačném případě zkušební verzi značkového antivirového programu zakažte a odinstalujte. Následně nezapomeňte znovu povolit Windows Defender.

Windows Defender bohužel ve starších verzích operačního systému Windows nenajdete. Na druhou stranu se tento program v žádném případě nedá považovat za plnohodnotné řešení proti malwaru. Dokonce v něm ani nejde naplánovat pravidelné testování počítače! Zkuste namísto toho vsadit třeba na antivirové řešení, které je zdarma a které se skládá ze sady antiviru a antimalwaru, jako je třeba kombinace antiviru AVG Antivirus Free a antimalwaru Malwarebytes Anti-Malware Free.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?