Hlavní navigace

NHL 10 (360)

22. 9. 2009

Sdílet

Značka NHL je nepopiratelně jednou z nejočekávanějších her od EA. Fanoušci očekávají, že letošní vydání bude ještě lepší, než vloni.

Další rok s hokejem

Minulý rok vyšlo NHL, které bylo chvíli poté vyhlášeno nejlepší hokejovou hrou. Není proto žádným překvapením, že od NHL 10 se očekávalo to samé, a ne-li víc, než od minulého dílu. Hráči vývojářům nahlíželi pod pokličku a každá informace byla zlatem. Svoji kopii už mám doma skoro týden a musím říci, že to byla rozhodně výhodná koupě. NHL 10 není pouze nejlepší hrou ze série, ale možná je to také nejlepší hokejová hra, kterou kdy kdo vydal.

NHL 10

Všechny hlavní módy z minulého dílu se vrátily a byly samozřejmě různě vylepšeny. První, se kterým se potkáte, bude pravděpodobně mód Be A Pro, jelikož se objeví po založení hry a požádá vás o vytvoření postavy. Namísto toho, abyste si vybrali to, co po vás NHL chce (což stejně uděláte), se můžete nechat draftovat některým z týmů v závislosti na vašich schopnostech. Čím jste lepší, tím výše budete draftováni. I když je mód BAP skvělý, pořád má možnost úprav a růstu a doufám, že se také tak stane v pozdějších vydáních.

NHL 10

Nový rok, nová hra

Hra má také dva nové módy Battle for the Cup a Be A GM. První je proslavený playoff mód a druhý je tím, čím bylo BAP minulý rok. Podobně jako v BAP začínáte jako nováček a snažíte se propracovat skrz sérii různých hodností tím, že plníte různé úkoly. Nový mód samozřejmě není pouze kopií starého dynasty módu, ale je mnohem propracovanější a vy se cítíte jako opravdový manažer. Události, jako drafty, jsou mnohem závislejší na tom, zdali necháte ostatním týmům informace o tom, s kým obchodujete a zdali se každé kolo budete pokoušet si někoho koupit. Ačkoliv to není úplně perfektní, hráči, kteří měli rádi starý dynasty mód si opravdu užijí a uvidí, jak daleko pokročil.

NHL 10

EA Sports Hockey League se také letos vrací a i když jsme si do napsání této recenze nestihli zahrát žádný multiplayerový zápas, věříme tomu, že je to stejně skvělé a lepší, než bylo vloni. Důvodem pro to je fakt, že členové týmů mají být rozděleny podle schopností hráčů a zavedeny mají být také nové měsíční sezóny. Ať už je NHL 10 skvělé jak chce, má pár (opravdu jen pár) chyb. Ačkoliv umělá inteligence dosáhla ohromných změn, počítač si stále až moc přihrává a občas se zasekne na smyčce křídlo obránce. Brankáři také chytají puky občas tak zběsile, že není možné jim dát gól, ale tím trpí série NHL již několik let. Poslední chybou jsou oba hlavní módy, které jsou pokaženy až příliš horlivými UI manažery, kteří si vyměňují hráče jak chtějí, jako by to měl být jejich styl, bez ohledu na to, jak je to reálné.

NHL 10

PRO: Nový mód Be A GM je parádní; komentáře se oproti loňskému roku povedli mnohem více; neuvěřitelné množství herních vylepšení; nová možnost BAP draftu je skvělá
PROTI: Občas brankáře neprostřelíte, ani kdybyste se postavili na hlavu; UI příliš často obchoduje s hráči; stupňovitá menu jsou strašně otravná

NHL 10

VERDIKT: Obyčejně hokejové videohry nemám rád, protože při hraní nemám pocit, jako bych opravdu hrál hokej. Nemůžu však popřít, že NHL 09 byla fantastická hra a vypadá to, že NHL 10 je ještě lepší. Samozřejmě, že to není přesná simulace hokeje, musíte počítat s tím, že trocha té reality tam bude chybět, ale bude to hodně zábavné.

NHL 10

Autor: Andrew Dagley, GamePro.com

Překlad: David Kindl

NHL 10

 

 

Byl pro vás článek přínosný?