Hlavní navigace

Nike + iPod = motivace k běhu?

7. 11. 2009

Sdílet

Technologie Nike+ umožňuje běžeckým botám komunikovat s vaším iPodem a při běhu předávat údaje o výkonu na displej a také do sluchátek.

Nike + iPod = motivace k běhu?


Technologie Nike+ předává běžci informace o běhu a poskytuje mu tak zpětnou vazbu - každý běžec se tak dozví, jakou rychlostí právě běží, kolik už uběhl kilometrů, za jaký čas a kolik spálil kalorií. Stačí si jen vložit do běžeckých bot Nike+ čip, spojit ho s iPodem a vyběhnout. Po skončení tréninku připojíte iPod k počítači a data se automaticky nahrají do tréninkového deníku na webových stránkách www.nikerunning.com. Následně tak můžete sledovat své pokroky, analyzovat výsledky a stanovovat si tréninkové cíle.

 

Nike+

Nový iPod nano

CS24

Společnost Apple uvádí na trh pátou generaci přehrávače iPod nano, který je nyní nově vybaven videokamerou. Členové Nike+ na něm mohou veškeré své aktivity Nike+ sledovat pomocí kalendáře, který jim zaznamenává celkový počet  kalorií spálených za den. Nakloněním přístroje iPod nano na stranu si mohou běžci v zobrazení na šířku displeje zkontrolovat křivku průběhu svého běhu a místo jediné písně PowerSong mohou nyní vybírat z celého seznamu skladeb PowerPlaylist.

Nike+ navíc poskytuje motivační prostředky, které mají běžcům pomoci dodržovat jejich plán a neustále se zlepšovat. Příkladem jsou výzvy/challenges, prostřednictvím kterých se každý může zapojit do virtuálního závodu a soupeřit tak s dalšími členy Nike+ po celém světě. Mezi další funkce patří např. žebříček výkonů, který nabízí srovnání výkonů všech zaregistrovaných členů. Dále zde nechybí ani mapovací nástroj, který dokáže zaznamenávat jednotlivé trasy. Můžete si také vytvořit Nike+ Mini – malou postavičku, kterou si stylizujete dle svých vlastních představ a živíte jí svým běháním.

Nike+