Hlavní navigace

Nikon Photo Contest International 2008-2009

15. 10. 2008

Sdílet

Nikon Europe oznámil zahájení fotografické soutěže Nikon Photo Contest International 2008-2009. V loňském roce zaujala více než 16 000 účastníků ze 135 zemí a byla obeslána vysokým počtem 47 000 snímků.

ICTS24

Letos to se bude konat již 32. ročník tohoto fotografického klání.

Snímky do soutěže budou přijímány až do 30. listopadu 2008. Tématem soutěže je firemní slogan společnosti Nikon Imaging Company – At the Heart of the Image („V srdci obrazu“). Zadáním tohoto tématu vybízí Nikon fotografy, aby pořizovali snímky objektů a výjevů, které vzbuzují jejich zájem, a demonstrovali tak "bohatství a rozmanitost života".

Stejně jako v předchozím ročníku soutěže budou i letos k dispozici dvě kategorie. V první kategorii „Free Subject“ (Volné téma) mohou fotografové poskytnout libovolný snímek, který vznikl na základě jejich vlastní tvůrčí představy. Druhá kategorie se jmenuje „My Planet“ (Moje planeta) a vybízí soutěžící k zaslání snímků týkajících se životního prostředí a/nebo scén z každodenního života.

Všechny soutěžní snímky budou hodnoceny profesionálními fotografy z celého světa. K oslavě 75. výročí značky NIKKOR bude kromě 54 standardně udělovaných cen a velké ceny Grand Winner udělena ještě zvláštní cena za výjimečný snímek. Soutěž je dostupná všem milovníkům fotografování – amatérům i profesionálům – z celého světa. Vítězné snímky a jména vítězů budou publikovány na webových stránkách NPCI, výstavách NPCI a prostřednictvím tiskových zpráv.

Soutěží NPCI 2008-2009 pokračuje společnost Nikon Europe v podpoře mezinárodní humanitární nadace „Right to Play“ věnováním částky 2 eur za každého účastníka z Evropy a Afriky. Účelem nadace „Right to Play“ je pečovat o rozvíjení životních zkušeností, zlepšování zdravotního stavu a zvyšování sebedůvěry opuštěných a trpících dětí prostřednictvím sportovních a herních aktivit.

Martina Beckmann, Manager Communications and Marketing Services u společnosti Nikon Europe B.V, říká: „Pomocí soutěže NPCI chce Nikon povzbudit lidi na celém světě, aby odhalili krásy fotografie prostřednictvím zážitku komunikační síly snímků. Jsme si zcela jisti, že všichni soutěžící opět propůjčí soutěži vynikající úroveň. Doufáme, že letos se soutěže zúčastní ještě více fotografů, než v loňském roce a konkurence mezi fotografy přispěje k vysoké kvalitě soutěžních fotografií. S vyšším počtem soutěžících by také bylo možné více podpořit nadaci „Right to Play.“

Pravidla soutěže NPCI a vstupní formulář naleznete na webových stránkách http://www.nikon-npci.com/www.nikon-is-different.com/npci.

- - Alexandr Radecký