Hlavní navigace

Nintendo DSi v prodeji

8. 4. 2009

Sdílet

 Autor:
Počátkem dubna se v Evropě i USA začala konečně prodávat přenosná herní konzole Nintendo DSi, se kterou si zákazníci v Japonsku mohou hrát už listopadu.

Nintendo DSi je aktualizovanou verzí starší DS a mezi její hlavní zajímavosti dvě integrované kamery, jedna u displeje a druhá na zadní straně krytu, interaktivní hlasový záznamník a možnost stahovat hry a aplikace prostřednictvím DSiWare (za 200 DSi bodů) na SD karty - k tomu má DSi integrovanou čtečku.


Za zajímavost jistě stojí možnost hrát on-line, dvoudisplejové provedení s tím, že spodní obrazovka je dotyková. Obrazovky jsou nyní také o čtvrt palce větší než u předchozí verze. Na Nintende DSi je možné v závislosti na nastavení jasu displeje hrát 9 až 14 hodin, k napájení slouží 840mAh baterie.

Barevné varianty zahrnují černou a modrou, v Japonsku se prodává i bílá, nicméně její dostupnost v našich končinách je nejistá. Plast je každopádně matný, takže se na něm nejsou vidět otisky, prach a jiné nečistoty.

Konkrétně bylo Nintendo DSi uvedeno 3. dubna v Británii a 5. dubna, cena se v Evropě pohybuje v přepočtu kolem 4500 korun.

 

 

Nintendo DSi

Nintendo DSi

Nintendo DSi