Hlavní navigace

Nintendo Wii vyráží do bitvy proti Sony PS3

22. 11. 2006

Sdílet

Herní konzole vyprodána navzdory značným zásobám

Včera vstoupilo Nintendo do velké bitvy konzolí (spolu se Sony PlayStation 3 a Xbox 360 od Microsoftu). Po celých Spojených státech Amerických, ve dvanáct hodin večer, vešlo do prodeje Nintendo Wii (čti „uí“) – tedy jedna ze tří konzolí příští generace. Obchody ve všech státech unie byly doslova obloženy nedočkavci, v některých případech musela rozdivočelý dav umravňovat dokonce policie (stejně jako před dvěma dny v případě zahájení prodeje PS3).

Prvním šťastlivcem, kterému se Wii dostalo do rukou, se stal newyorčan Isaiah Triforce Johnson, který před obchodem čekal na svou chvíli celý týden. Johnson se při té příležitosti i stylově oblékl, neboť měl na sobě rukavici Nintendo Power Controller, která se začala vyrábět v roce 1989 a sloužila jako náhrada joysticku. Johnson si navíc, po dohodě s Nintendem, změní příjmení na „Zelda“ (což není nic jiného, než legendární série, která na Nintendu Wii zažije svůj comeback).
Jen budoucnost ukáže, jak si v „bitvě konzolí“ povede Nintendo Wii, jenž stojí 250 USD (cca 5 250 Kč). Oddané fanoušky mu však může konkurence závidět již nyní.