Hlavní navigace

Nová řada stolních počítačů Acer Aspire M1

31. 10. 2007

Sdílet

Společnost Acer představila nejnovější řadu stolních osobních počítačů Aspire M1, určenou pro příznivce domácích multimédií. Vyznačují se zcela novým designem a použitím odolných materiálů.

Počítače řady Aspire M1 nabízejí vysoký výkon pro multimédia, internetové aplikace a pro práci s běžnými kancelářskými aplikacemi. Řadu M1 tvoří dva modely M1100 a M1610. Oba modely jsou dodávány s inteligentním nástrojem pro správu Acer eMode Management, který je určen pro organizaci a ovládání veškerých funkcí pro zábavu, a dále s programy Microsoft Works a Office Trial (u vybraných modelů).


Počítač Aspire M1100 je vybaven procesory AMD Sempron nebo AMD Athlon 64 X2 Dual-core a grafickým čipem ATI Radeon X1200, který podporuje DirectX 9.0b. Platforma AMD LIVE! počítače Aspire M1100 umožňuje dokonale ovládat oblíbený digitální obsah a připojit, ukládat, distribuovat, vyvolávat a sledovat digitální mediální obsah v různých místnostech domu nebo bytu.

Aspire M1610 je multimediální výkonný počítač, který může být vybaven procesory Intel Celeron nebo Intel Core 2 Duo, pevným diskem SATA 2 a utilitou Acer eMode Management. Je vhodný pro uživatele, kteří požadují vysoký výkon a užitnou hodnotu. Aspire M1610 může být dodán s optickou mechanikou DVD RW-Dual a/nebo DVD-ROM ze široké nabídky a pevným diskem s kapacitou až 500 GB. Navíc nabízí dostatečné možnosti pro další rozšiřování, které zajišťují dvě 5,25” a šest 3,5” pozic.

Počítač řady Acer M1 je dodáván s předinstalovaným originálním operačním systémem Windows Vista Home Premium nebo Home Basic. Doplňkový software zahrnuje Microsoft Office 2007 Trial, vlastní technologii Empowering společnosti Acer pro zvýšení výkonu systému, snížení hlučnosti, ochranu dat a snadnější obnovení systému a dále multimediální sadu Acer Arcade, Norton Internet Security 2007, Adobe Reader 7.0, CyberLink PowerDVD a NTI CD-Maker Gold.

Na počítače je poskytována dvouletá záruka pro domácí uživatele typu mail-in, k dispozici by měly být do konce listopadu a ceny by měly začínat na 15 000 Kč včetně DPH za základní model.

- - Petr Matuška

Byl pro vás článek přínosný?