Hlavní navigace

Nová sada UI nástrojů umožňuje zákazníkům vytvářet aplikace zaměřené na data až o 90 % rychleji, než kdyby začínali od nuly.

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Nová sada UI nástrojů umožňuje zákazníkům vytvářet aplikace zaměřené na data až o 90 % rychleji, než kdyby začínali od nuly.

Progress, důvěryhodný poskytovatel infrastrukturního softwaru s podporou umělé inteligence, představil Progress MarkLogic FastTrack - sadu nástrojů uživatelského rozhraní pro vytváření aplikací zaměřených na data a vyhledávání, které vizuálně analyzují komplexní propojená data uložená v rámci platformy Progress MarkLogic. Aplikace vytvořené pomocí sady nástrojů MarkLogic FastTrack pomáhají analytikům odhalit jedinečné souvislosti a detaily skrze interaktivní, přehledné a vizuálně bohaté uživatelské rozhraní.

Přestože firmy pracují se stále větším množstvím různých typů dat, aby získaly potřebný kontext pro svou obchodní analytiku, těžko se jim daří získat hlubší vhled. Většina nástrojů totiž dokáže vizualizovat vždy jen jeden aspekt dat, což poskytuje jen částečné zobrazení toho, co se opravdu děje. Je potřeba překlenout propast mezi současnými analytickými nástroji a analýzou rozšířenou o kontext, kterou jejich odvětví vyžaduje. 

Progress MarkLogic FastTrack umožňuje IT a datovým expertům efektivněji kooperovat při zpřístupňování firemních dat napříč celou organizací, čímž výrazně zkracuje dobu potřebnou k získání klíčových informací. Zároveň jim umožňuje zvýšit kvalitu aplikací a systémů založených na umělé inteligenci tím, že zlepší schopnost automatizovat celou analýzu a interpretaci dat.

„Už to není otázka volby – firmy musí využít sílu nestrukturovaných dat, aby mohly řídit, předvídat a připravovat se na budoucnost,“ uvedl Stewart Bond, viceprezident pro výzkum softwaru pro integraci dat a datovou inteligenci ve společnosti IDC. „Data jsou distribuovaná, různorodá a dynamická – neustále se mění. Společnosti, pro které je konsolidace a monitorování dat v reálném čase prioritou a které investují do podpůrných technologií, mají větší šanci získat konkurenční výhodu.“ 

MarkLogic FastTrack, sada nástrojů React UI využívající UI knihovnu Progress KendoReact, obsahuje konfigurovatelné komponenty a metody pro vizualizaci multi-modelových dat pro vývoj aplikací založených na vyhledávání a vizualizaci. Na základě předpřipravených komponent mohou vývojové týmy sestavit potřebný mix funkcí a zrychlit vývoj aplikací až o 90 %, než kdyby začínaly od nuly. Nativní integrace s MarkLogic Server výrazně zjednodušuje vývoj aplikací a přístup k datům bez nutnosti návrhu ETL nebo API. Vestavěná synchronizace datových komponent umožňuje vývojářům snadno vytvářet rozhraní, která umožňují zobrazit vztahy mezi geoprostorovými, časovými a grafickými daty v jediném uživatelském rozhraní.

MarkLogic FastTrack usnadňuje práci kromě vývojářů také datovým expertům, kteří mohou snadněji vyhledávat, zkoumat a analyzovat různé dimenze vlastních firemních informací (soukromé, veřejné, OSINT a další) a to v interaktivním, vizuálně uceleném rozhraní. Pomáhá jim se zorientovat ve velkém množství složitých dat a získat hlubší vhled do základních vzorců a souvislostí umožňujících efektivnější rozhodování. Mohou například provádět geografickou a časovou analýzu, aby zjistili, jak se v průběhu času mění rozdíly v rozložení dat mapovaných na určitou lokalitu, jako je tomu například v epidemiologii.

Aplikace vytvořené pomocí MarkLogic FastTrack mohou pomoci zpětně dohledat různé události, vyšetřovat nebo předcházet případům zneužití či selhání, monitorovat kritické informace a hmotné prostředky a mnoho dalšího. MarkLogic FastTrack rozšiřuje nabídku platformy MarkLogic o agilní komplexní správu dat, přidává vizuální analýzu dat a pokročilé analytické funkce a nástroje pro vývoj uživatelského rozhraní.

V MarkLogic FastTrack naleznete:

CS24

  • Přizpůsobitelné komponenty UI: Výkonné a funkčně vybavené komponenty React UI s řadou funkcí připravenými k okamžitému použití.
  • Vlastní vyhledávací fasety a dynamické filtry: Umožňují koncovým uživatelům snadnou navigaci a podrobné studium rozsáhlých dat.
  • Metody vizualizace pro jakákoli data: Geoprostorová mapa, časová osa, síťový graf, grafické a textové komponenty, které uživatelům umožňují objevit nové souvislosti jejich dat a urychlit tak informované rozhodování.
  • Data Access Layer: Zjednodušuje vývoj aplikací a přístup k datům díky předpřipravené integraci s MarkLogic Server, bez nutnosti návrhu ETL nebo API.
  • Fulltextové vyhledávání: Díky nativním vyhledávacím funkcím v prostředí MarkLogic poskytuje okamžité a relevantní výsledky napříč všemi daty uloženými v jeho databázi.
  • Vzorové aplikace: Srozumitelný návod pro rychlý vývoj běžných řešení.

„Systémový přístup k vytváření aplikací založený na komponentách podporuje větší agilitu, vyšší produktivitu vývojářů a rychlejší získávání informací, což je v dnešním velmi složitém a dynamickém prostředí klíčové,“ řekl John Ainsworth, EVP & General Manager, Application and Data Platform, ve společnosti Progress. „Uživatelé mohou díky novému MarkLogic FastTrack využívat jeden výkonný nástroj pro vizualizaci dat v souvislostech, které budou mít skutečný dopad na jejich podnikání.“

Další informace k MarkLogic FastTrack naleznete na našem webu nebo stránce Co je nového.